Ajankohtaista

Kaupunkilaisia kannustetaan kylvämään Rauma 580 -juhlavuoden niittyjä

auringonkukka

Wihertoimi haastoi kaupunkilaiset keväällä mukaan niittytempaukseen. Tavoitteena on perustaa kaupunkiin kaikkiaan 580 niittyä Rauman juhlavuoden kunniaksi. Niittyjä voi merkitä ja selata sähköisen karttapalvelun avulla.

– Haasteeseen on ilmoitettu mukaan vasta noin 10 niittyä, joten kannustamme kaupunkilaisia vaalimaan kaupunkiluonnon monimuotoisuutta ja ryhtymään kylvötalkoisiin, toimistohortonomi Pirita Sorsakivi sanoo.

Niityn voi toteuttaa esimerkiksi omalle takapihalle, kukkapurkkiin tai vaikka parvekelaatikkoon. Wihertoimi on perustanut kukkivan maisemapellon esimerkiksi kaupungin puutarhan entiselle taimistoalueelle Äyhönjärventien ja Lensunkadun kulmaukseen sekä Pyynpäähän.

Palautepalvelun Hae ja selaa -osiossa voi tarkastella julkiseksi merkittyjä niittyjä valitsemalla Mitä palaute koskee -kohtaan Juhlavuoden 580 niittyä. Kaupungin nettisivuilta voi myös halutessaan tulostaa tempauksesta kertovan kyltin omaan käyttöön. Säänkestäviä infokylttejä on saatavilla Rauman pääkirjaston lukusalista ja palvelupiste Pyyrmanin esitehyllystä.

Kaupunkiniityt-sivu