Ajankohtaista

Kävelyn edistämisen strategian tavoitteet tarkentuvat

Lähikuva naisen jaloista kävelemässä tennarit jalassa.

Rauman kaupunki työstää parhaillaan kävelyn edistämisen strategiaa. Työryhmässä pohdittiin torstaina 24.9. muun muassa strategian tarkennuksia, kävelyn tavoiteverkkoa ja seurantaa.

Tällä hetkellä määritellään kävelyn tavoiteverkkoa ja seurantakohteita. Tavoiteverkossa määritellään, mikä on kävelyn suhteen tavoiteltava taso sekä tavoiteltavat uudet reitit ja vanhojen reittien täydennykset. Pohdinnassa ovat myös kehitettävät reitit sekä kävelyvyöhykkeiden rajaukset. Lisäksi kävelyn seurantaan ja mittareihin kiinnitetään huomiota.

– On tärkeää pohtia tarkkaan, mitä kohteita kävelyn suhteen seurataan jatkossa ja millaisia asioita niistä seurataan, esimerkiksi kävelijämääriä ja käytettyjä reittejä. Strategialle laaditaan selkeät tavoitteet ja kriteerit, suunnittelupäällikkö Riikka Pajuoja kertoo.

Kävelyn edistämisen strategiaan määritellään seuraavaksi rajaukset, tavoiteverkko sekä kehitettävät kohteet. Kävelyn suhteen kehitettävät kohteet ovat nousseet kaupunkilaisille toteutetun kyselyn sekä työpajatyöskentelyn tuloksina.

Kehittämiskohteita ovat Kanalinranta, joka käsittää keskustan kävelyreittien kehittämisen sekä Karin kampuksen ja kauppakeskuksen ympäristön liittämisen jo olemassa olevaan kävelyverkostoon. Lisäksi kehityskohteena on Kanalinrannan luonnollisena jatkumona reitti merelle molemmin puolin Kanalia. Tarkastelun kohteena ovat myös muut yhteydet keskusta-alueen ja merellisten ulkoilureittien välillä.

Rauman kävelyn edistämisen strategian raportti valmistuu joulukuussa. Loppuraportti ja kävelyn edistämisen strategia hyväksytetään myös poliittisesti.