Ajankohtaista

Kesäyrittäjätoiminta aktivoi raumalaisia nuoria tänäkin kesänä

DronePojat Juho Vilo ja Arno Suomi, kesäyrittäjät.

Rauman kaupunginkehityksen yhteistyökumppaniensa kanssa toteuttama VAU! Vauhtia alkavaan uraan -kesäyrittäjätoiminta on jälleen alkanut. Raumalla 14 yrittäjyydestä innostunutta 16–23-vuotiasta nuorta muun muassa vuokraavat riksoja, tatuoivat, tekevät verkkosivuja, vetävät lasten salibandykerhoa sekä tekevät geelikynsiä ja pikameikkejä.

Samuel HelasmeriHeinäkuussa 16 vuotta täyttävä Samuel Helasmeri opettaa rumpujen soittoa. Hän on harrastanut rumpuja jo 10 vuotta.

– Idea kesäyrittäjyydestä lähti siitä, kun löysin Rauman kaupungin Facebook-sivulta asiaan liittyvän ilmoituksen. Tuli mieleeni, että voisin opettaa rumpujen soittoa muillekin, koska siitä minulla on jo kokemusta, Helasmeri kertoo.

– Suurempia ammattisuunnitelmia ei vielä ole, mutta rumpujen soiton opetus voisi olla yksi osa sitä. En tiedä jatkanko opetusta ensi vuonna, sillä minulla alkaa lukio-opinnot ja kiireitä on paljon enemmän.

19-vuotias Sofia Peltonen toimii kesäyrittäjänä valokuvaajana. Hänen ensimmäinen tehtävänsä on kuvata muut kesäyrittäjät.

– Ihan hyvin tämä on lähtenyt sujumaan. On kyllä melko iso projekti saada kaikki kuvattua. Tutuiltakin on tullut jo kuvauspyyntöjä, Peltonen kertoo.

– En osaa kuvitellakaan päivää, jolloin kuvaus jäisi kokonaan pois elämästäni. Tällä hetkellä toivon, että valokuvaaminen voisi olla sivutoiminen ammattini, jonkin toisen uran rinnalla. Pidän kuitenkin myös ajatuksen kuvaajan ammatista mielessäni, sillä vastahan yritykseni Peltonen Photography:n perustinkin.

Rauman kaupungin yrityspalvelut on nuorten käytettävissä koko kesän ajan. Lisäksi yritysasiantuntija vierailee nuorten yrityksissä. Tiistaina 2.7. klo 16-20 kesäyrittäjät ovat esittelemässä yrityksiään ja kesäyrittäjätoimintaa Kauppatorilla VAU! -kesäyrittäjät GOES iltatori-tapahtumassa.

Projekti päättyy elokuussa, jolloin nuoret saavat 400 euron kesäyrittäjätuen. Myös yritystoiminnasta saadut tulot jäävät nuorelle.

Lisätietoa kesäyrittäjätoiminnasta löytyy osoitteesta www.rauma.fi/vau.

Jaakko Nurminen Markus Veistinen Julia Koivisto