Ajankohtaista

Keskuspuiston idealuonnokseen kaivataan kaupunkilaisten kommentteja

Keinu Keskuspuistossa.

Keskuspuiston peruskunnostuksen suunnittelu on aluillaan. Idealuonnokseen halutaan saada näkemyksiä myös kaupunkilaisilta ja muilta puiston käyttäjiltä. Rauman kaupungin nettisivuilla avataan torstaina 9.5. sähköinen kysely, johon vastaamalla voi kommentoida idealuonnosta.

Keskuspuisto on Rauman tunnetuimpia viheralueita. Se sijaitsee keskeisellä paikalla Rauman ytimessä Valtakadun, Satamakadun ja Hallikadun rajaamana. Keskuspuisto on koko pitkän historiansa ajan ollut raumalaisten tapahtuma- ja ajanviettopaikka. Puistossa on kahvila- ja jäätelökioskitoimintaa, leikkikenttä, Tasala Vilkk ja Hakkri Iiro -muistomerkki vesiaiheineen sekä Rojohoppe-esiintymislava.

Keskuspuistossa on tehty viimeisin peruskunnostus 2000-luvun alussa. Ajan myötä erityisesti esiintymislava on alkanut rapistua, samoin leikkikentän välineistö. Muistomerkki vesialtaineen on puistossa säilyvä elementti, mutta altaan tekniikka vaatii uusimista. Puiston peruskunnostus on ollut Wihertoimen suunnitelmissa jo tovin.

Yleissuunnitelman idealuonnosta on ollut laatimassa Finnmap Infra Oy yhdessä Näkymä Oy:n maisema-arkkitehtien kanssa.

Kaikille avoimia suunnitelmainfoja Posellissa

Posellissa järjestetään kaikille avoin tilaisuus tiistaina 14.5. klo 9–16. Idealuonnosta ovat esittelemässä projektipäällikkö Marko Ranta Finnmap Infra Oy:stä sekä maisema-arkkitehti Niina Alapeteri Näkymä Oy:stä yhdessä kaupungin kunnallistekniikan suunnitteluhenkilöstön kanssa.

Kello 9 ja klo 13 pidetään yleiset esittelyinfot, joihin kutsutaan muun muassa Rauman yrittäjiä, kulttuuri- ja matkailupuolen toimijoita sekä sidosryhmien edustajia lasten ja vanhusten parista. Muuna aikana idealuonnosta esitellään kävijöiden mukaan.

Lisäksi idealuonnosta esitellään Keskuspuistossa lauantaina 18.5. LC Rauma Kanali Helmen järjestämässä lastentapahtumassa.

Keskuspuiston idealuonnosta jatketaan yleissuunnitelmaksi saatuja kommentteja ja kyselyn tuloksia apuna käyttäen. Tavoitteena on, että yleissuunnitelma valmistuu syyskuun loppuun mennessä ja varsinainen puiston peruskunnostus voi alkaa vuoden 2020 keväällä.

Tutustu idealuonnokseen ja suunnitelmaselostukseen