Keskustan kukka-amppelit ovat ihastuttaneet kaupunkilaisia

Amppelit Kaijan varrella

Rauman keskustassa on voinut jälleen tänä kesänä ihastella kauniita kukka-amppeleita. Kukat ripustettiin Kauppatorille, Kanalin Kaijalle ja Nortamonkadun varrelle kesäkuun toisella viikolla.

Yhteensä kaupunkikuvaa kaunistaa yli 80 amppeli-istutusta. Kanalin Kaijalla amppeleita on ollut kesäisin vuodesta 2008 ja Nortamonkadulla vuodesta 2009. Amppelit kasvatetaan muiden kaupungin kesäkukkien tapaan Laitilassa, Lehtilän Kauppapuutarhassa.

– Jokaiseen kasvatuskehikkoon istutetaan 25 pientä pelargonian taimea, jotka kasvaessaan peittävät kehikon kokonaan. Valmiit amppelit ripustetaan nostokorin avulla lyhtypylväisiin ja niitä kastellaan kesäisin kaksi kertaa viikossa, kaupunginpuutarhuri Mari Pohjalainen kertoo.

Amppeleiden on tarkoitus olla paikoillaan säästä riippuen syyskuun loppuun. Muidenkin istutusten kanssa siirrytään vähitellen syksyä kohti. Kukintojen vähennyttyä kesäkukkia aletaan nostaa pois, ja joissain paikoissa tilalle istutetaan syys- ja talvikautta varten callunoita ja havuja. Myös Tallikedon liikenneympyrän vaakunaistutus muuttuu sinikeltaisesta mustavalkoiseksi, sillä kukat vaihdetaan talveksi tummiin ja vaaleisiin koristekiviin.