Kirjastokortilla maksutta kinoon – Satakirjastot mukana Kirjastokino-kokeilussa

Kuva: Kirjastokino, katso vaikka kaikki

Kirjastokino on uusi valtakunnallinen suoratoistopalvelu, josta löytyy maksuttomia elokuvia ja tv-sarjoja kaikkien käyttöön. Kirjastokino palvelee monia käyttäjäryhmiä perheen pienimmistä senioreihin. Katsottavaa löytyy niin draaman kuin dokumenttien ystäville. Palvelu on testikäytössä Satakirjastoilla 7.10.2019–31.3.2020.

Satakirjastot aloittavat Kirjastokinon puolen vuoden testikäytön maanantaina 7.10. Palvelussa on pääasiassa kirjastojen kokoelmia täydentäviä aineistoja, esimerkiksi kotimaisia elokuvia ja klassikoita, ruotsinkielisiä ohjelmia, harrastevideoita ja dokumentteja. Katsottavaa löytyy myös lapsille.

Kirjastokinon pilotointivaiheessa on mukana maanlaajuisesti yli 50 kirjastoa ja uusia halukkaita tulee lisää. Kirjastokinosta löytyy yli 500 elokuvaa ja tuotevalikoima laajenee jatkuvasti. Osa sisällöstä on palvelussa pysyvästi ja osa vaihtuu jatkossa neljä kertaa vuodessa.

Helppo käyttää

Kirjastokinon käyttö on helppoa. Palvelu avautuu osoitteessa www.kirjastokino.fi. Siihen kirjaudutaan kirjastokortin tunnuksella ja 4-numeroisella tunnusluvulla eli pin-koodilla.

Aineistojen ikärajoista ei tarvitse huolehtia, sillä järjestelmä tunnistaa sisäänkirjautuneen iän. Tämän jälkeen esille tuleva videovalikoima on rajattomasti selailtavissa ja katsottavissa. Kirjastokino toimii kaikilla laitteilla ja alustoilla niin tietokoneilla, tableteilla kuin puhelimillakin.

Asiakkailta toivotaan palautetta

Kirjastokinosta toivotaan käyttäjiltä palautetta pilottivaiheen aikana. Palautetta voi lähettää osoitteeseen palaute.satakirjastot@pori.fi.