Koirankakkapussitelineet löytyvät kaupungin karttapalvelusta

koirankakkapussiteline

Raumalla on yhteensä 30 koirankakkapussitelinettä, joiden sijainnit on syötetty hiljattain kaupungin sähköiseen karttapalveluun. Pussitelineet on merkitty kartalle tassusymbolein.

Yritykset, jotka haluavat olla mukana luomassa puhtaampaa ympäristöä, ovat mahdollistaneet TiksPac-pussitelineiden hankinnan Raumalle.

– Lisäpussien hankkimisesta ei koidu kaupungille kustannuksia. Pussiautomaattien huollosta ja pussien lisäämisestä vastaa Rauman kaupungin Wihertoimi, kaupunginpuutarhuri Mari Pohjalainen kertoo.

Mikäli koirankakkapussit ovat loppuneet automaatista, voi asiasta ilmoittaa Wihertoimelle kaupungin sähköisen palautepalvelun kautta.

– Vuosina 2016–2017 TiksPac-koirankakkapusseja kului Raumalla 172 500 ja viime vuonna 135 000, Pohjalainen sanoo.

Kaupunkilaiset saavat noutaa myös Koirakakkaroskis-tarroja maksutta oman pihan sekajäteastioihinsa liimattaviksi. Taloyhtiöiden piharoskikseen tarraa ei voi liimata ilman taloyhtiön hallituksen suostumusta. Tarroja on saatavilla Rauman kaupungin Wihertoimesta, palvelupiste Pyyrmanista, kirjastosta ja jätehuoltolaitokselta.

– Koiranomistajan on helppo pitää kaupunkiympäristöä puhtaana. Pussiautomaatteja löytyy kattavasti ympäri Raumaa ja puistoroskiksiakin on monessa nurkassa. Myös ilahduttavan monen omakotiasukkaan piharoskiksen kyljessä on jo Koirankakkaroskis-tarra, Pohjalainen toteaa.

Karttapalvelu > Valitse kartalla näkyvät tiedot (vasen navigaatio) > Kadut ja puistot > Roskikset ja koirankakkapussitelineet