Ajankohtaista

Koirapuistoja kohennetaan kesän mittaan

koira_ruohikossa_alkup

Rauman kaupungin Wihertoimen hoidossa on kolme koirapuistoa. Puistot löytyvät Sinisaaresta, Lajolta sekä Kaivopuistontieltä. Tänä kesänä koirapuistoihin tehdään pieniä parannuksia.

Wihertoimen puistotyönjohtaja Päivi Luotosen mukaan Kaivopuistontien koirapuiston valoista on tullut jonkin verran palautetta ja uusi valaistus on nyt tilattu Vertek Oy:ltä.

Kaikki kolme koirapuistoa ovat erilaisia. Sinisaaren ja Lajon puistot ovat avoimia, Kaivopuistontien koirapuisto taas on metsäisempi. Sinisaaren aitauksessa on pohjana kuorikatetta, Kaivopuistontielle sen sijaan on tarkoitus tuoda haketta.

Koirapuistoissa on omat sääntönsä, jotka löytyvät aitauksien portin pielistä sekä kaupungin nettisivuilta. Wihertoimi huolehtii puistojen siivousvälineistöstä, mutta koirien omistajien vastuulle jää alueen siistinä pitäminen.

Mikäli koirapuistoissa huomaa epäkohtia tai korjattavaa, on kätevin tapa antaa aiheesta palautetta Wihertoimelle sähköisen palautepalvelun kautta.

Karvakaverin voi ottaa mukaan lenkkipolulle

Lähdepellon urheilukeskuksen maastosta löytyy yhä virallinen koirapolku, johon karvaiset kaverit ovat tervetulleita. Liikuntapaikkamestari Jouni Lehdon mukaan koiria voi kesäisin ulkoiluttaa kytkettynä myös kuntoradoilla.

Raumalla ei ole koirille omaa uimarantaa, mutta esimerkiksi veneiden laskupaikoilla meren rannalla uittaminen on sallittua. Yleisille uimarannoille koiria ei saa viedä.