Ajankohtaista

Koronarajoituksia jatketaan 15.1. asti – lasten ja nuorten harrastustoimintaa ei rajoiteta, kansalaisopisto käynnistää vuoden etäopetuksessa

jalkapallopeli

Lounais-Suomen aluehallintovirasto on päättänyt 29.12.2021 jatkaa yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia sekä tilojen sulkemista ja käyttöä koskevia koronarajoituksia Satakunnassa. Aiempi päätös on voimassa 31.12. asti. Uudet rajoitukset ovat voimassa 1.–15.1.2022.

Kaikki yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset sisä- ja ulkotiloissa ovat edelleen kielletty henkilömäärästä riippumatta. Lisäksi yleisö- ja asiakastilat, joissa harjoitetaan liikunta-, urheilu-, huvi- tai virkistystoimintaa pysyvät suljettuina. Rajoituksista ei voi vapautua koronapassilla.

Aluehallintoviraston tilojen sulkemista koskevan määräyksen mukaisesti Rauman uimahalli, kaupungin ylläpitämät kuntosalit ja liikuntahallit pidetään yleisöltä suljettuina 1.–15.1. Omatoiminen ulkoliikunta esimerkiksi tekojäillä ja muilla ulkoliikuntapaikoilla on sallittua. Käyttäjien edellytetään kiinnittävän huomiota turvalliseen liikkumiseen myös ulkona.

Päätös ei koske ammattiurheilua, yksityis- tai perhe-elämän piiriin kuuluvaa toimintaa sekä lakisääteisten palvelujen toteuttamista. Rauman museot ja kirjastot pysyvät auki. Museoissa edellytetään koronapassia. Kansalaisopiston kurssit käynnistyvät 10.1. etäopetuksessa. Lähiopetukseen siirrytään heti, kun se rajoitusten puolesta on mahdollista.

Avoinna pidettävien asiakas- ja yleisötilojen käyttö edellyttää terveysturvallisuuden varmistamista. Tilojen käyttö on järjestettävä niin, että osallistujien ja seurueiden välillä voidaan ehkäistä lähikontaktin aiheuttamaa tartunnan riskiä.

Uudet määräykset eivät koske alaikäisten lasten ja nuorten harrastustoimintaa

Uuden määräyksen mukaan rajoitukset eivät koske vuonna 2004 tai sen jälkeen syntyneiden lasten ja nuorten ohjattua harrastustoimintaa. Näin ollen kaupungin liikuntatilat aukeavat seurojen vuorokäyttöön 1.1.2022 alkaen.

Taiteen perusopetus – musiikkiopisto, kuvataidekoulu, teatteri- ja käsityökoulut – käynnistyy lähiopetuksena vuonna 2004 ja sen jälkeen syntyneille.

Rauman kaikissa oppilaitoksissa noudatetaan yli 10-vuotiaiden maskisuositusta.