Ajankohtaista

Koronarokotteita annetaan Rauman terveyspalveluissa heinäkuussa torstaisin

Lähikuva rokotteen antamisesta.

Koronarokotukset jatkuvat ilman ajanvarausta Rauman terveyspalveluiden T0-osastolla, osoitteessa Steniuksenkatu 2.

Heinäkuussa rokotetaan torstaisin klo 9–16. Rokotuspäivät ovat 7.7., 14.7., 21.7. ja 28.7.

– T0-osaston rokotustilaisuuksista saa kaikkia viittä rokoteannosta, jos on oikeutettu rokotteeseen, terveyspalvelujen ylihoitaja Satu-Terhi Kanerva sanoo.

Rokotukseen saapuvan on itse varmistettava riittävät rokotusvälit sekä rokotettavaan ryhmään kuuluminen. Rokotusvälit, kohderyhmät ja muut lisätiedot löytyvät Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen nettisivuilta.

– Aiemmin tehdyt ajanvaraukset ovat voimassa edelleen. Esteen sattuessa aika tulee peruuttaa. Jos varattua rokotusaikaa ei käytetä tai peruta, siitä peritään sakkomaksu, Kanerva muistuttaa.

Peruutuksista ja muutoksista voi ilmoittaa heinäkuussa torstaisin klo 8–10 numeroon 044 403 2625.

5–11-vuotiaiden lasten koronarokotusten ajanvaraus avoinna maanantaisin

5–11-vuotiaiden lasten koronarokotuksia annetaan ajanvarauksella Nortamon Perhekeskuksen lastenneuvolassa, osoitteessa Nortamonkatu 30.

Lapselle voi varata rokotusajan maanantaisin klo 11.30–12.30 numerosta 044 403 2001. Rokotukseen saapuessa tulee olla mukana kaikkien huoltajien allekirjoitettu lupa lapsen rokottamiseen.

Rauman terveyspalvelut suosittelee käyttämään Huoltajan suostumus alaikäisen koronarokotukselle -lomaketta, joka löytyy Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen nettisivuilta. Huoltajat voivat tarvittaessa kirjoittaa lomaketta vastaavat tiedot itse paperille, jos lomaketta ei ole mahdollista tulostaa.

Lisätietoa 5–11-vuotiaiden lasten rokottamisesta löytyy Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen nettisivuilta. Koronarokotteita ei anneta alle 5-vuotiaille lapsille.