Ajankohtaista

Koronarokotukset jatkuvat toukokuussa Rauman terveyspalveluissa – aikuisten ajanvaraukset päättyvät

Koronarokotus, koronarokotteita

3.5. alkaen koronarokotukset jatkuvat ilman ajanvarausta Rauman terveyspalveluiden T0-osastolla, osoitteessa Steniuksenkatu 2.

T0-osaston rokotustilaisuudet jatkuvat seuraavasti:

  • tiistaina 3.5. klo 9–16
  • keskiviikkona 4.5. klo 9–18
  • torstaina 5.5. klo 9–16

– Aikuisten koronarokotusten ajanvaraukset päättyvät huhtikuuhun, eikä toukokuussa voi enää varata uusia aikoja. Aiemmin varatut ajanvaraukset yhä ovat voimassa, ja 5–11-vuotiaiden rokotuksiin varataan jatkossakin aika, ma. rokotuskoordinaattori Virpi Korteniemi kertoo.

Jos ei pääse saapumaan varatulle ajalle, pitää se muistaa peruuttaa. Jos varattua aikaa ei käytetä tai peruta, siitä peritään sakkomaksu.

Peruutuksista ja muutoksista voi ilmoittaa tiistaista torstaihin klo 8–10 numeroon 044 403 2625. Netissä varatut ajat voi peruuttaa osoitteessa rauma.terveytesi.fi.

Neljännet koronarokotukset

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos suosittelee neljättä rokoteannosta 80 vuotta täyttäneille ja iäkkäiden hoivakodeissa asuville sekä 12 vuotta täyttäneille voimakkaasti immuunipuutteisille.

Neljäs rokoteannos voidaan antaa, kun kolmannesta annoksesta on kulunut vähintään kolme kuukautta.

Jos 80 vuotta täyttänyt, iäkkäiden hoivakodissa asuva tai 12 vuotta täyttänyt voimakkaasti immuunipuutteinen on saanut kolme rokoteannosta ja sen lisäksi sairastanut koronavirustaudin, hän ei toistaiseksi tarvitse neljättä rokoteannosta.

Suositeltavat rokotusvälit voi tarkistaa osoitteesta rauma.fi/koronarokotukset.

5-11-vuotiaiden lasten koronarokotusten ajanvaraus maanantaisin

5–11-vuotiaiden lasten koronarokotuksia annetaan ajanvarauksella Nortamon Perhekeskuksen lastenneuvolassa, osoitteessa Nortamonkatu 30.

Ajanvarauksen lapsen rokotukselle voi tehdä maanantaisin klo 11.30.-12.30 numerosta 044 403 2001. Rokotukselle tultaessa tulee olla mukana kaikkien huoltajien allekirjoitettu lupa lapsen rokottamiseen.

Rauman terveyspalvelut suosittelee käyttämään Huoltajan suostumus alaikäisen koronarokotukselle -lomaketta, joka löytyy Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen nettisivuilta. Huoltajat voivat tarvittaessa kirjoittaa lomaketta vastaavat tiedot itse paperille, jos lomaketta ei ole mahdollista tulostaa. Lisätietoa lomakkeesta ja sen täyttämisestä saa myös ajanvarauksen yhteydessä.

Lisätietoa 5–11-vuotiaiden lasten rokottamisesta löytyy Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen nettisivuilta. Koronarokotteita ei anneta alle 5-vuotiaille lapsille.