Ajankohtaista

Koronarokotukset jatkuvat vapun alusviikolla – neljänsiä annoksia THL:n suositusten mukaisesti

Rokotus laastari

Koronarokotukset jatkuvat ilman ajanvarausta Rauman terveyspalveluiden T0-osastolla, osoitteessa Steniuksenkatu 2.
T0-osaston rokotustilaisuudet jatkuvat vapun alusviikolla seuraavasti

  • maanantaina 25.4. klo 9–16
  • tiistaina 26.4. klo 9–18
  • keskiviikkona 27.4. klo 9–16
  • torstaina 28.4. klo 9–18

Koronarokotukselle voi varata myös halutessaan ajan maanantaista perjantaihin klo 10–14 numerosta 044 403 2687. Ajanvarauksen voi tehdä myös netin kautta osoitteesta rauma.terveytesi.fi. Kaikki 12 vuotta täyttäneet saavat koronarokotteen ilman ajanvarausta.

Rokotusajan peruminen

Kakkos- ja kolmosrokotuksia jatketaan aiemmin annettujen aikojen mukaisesti. Rokoteannoksen voi hakea myös ilman ajanvarausta, mutta silloin varattu aika pitää muistaa peruuttaa. Jos varattua aikaa ei käytetä tai peruta, siitä peritään sakkomaksu.

Rokotusajan voi perua edellisenä arkipäivänä klo 15 mennessä. Peruutuksista ja muutoksista tulee ilmoittaa arkisin klo 8–10 numeroon 044 403 2625. Netissä varatut ajat voi peruuttaa osoitteessa rauma.terveytesi.fi.

Neljännet koronarokotukset

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos suosittelee neljättä rokoteannosta 80 vuotta täyttäneille ja iäkkäiden hoivakodeissa asuville sekä 12 vuotta täyttäneille voimakkaasti immuunipuutteisille.

Neljäs rokoteannos voidaan antaa, kun kolmannesta annoksesta on kulunut vähintään kolme kuukautta.

Jos 80 vuotta täyttänyt, iäkkäiden hoivakodissa asuva tai 12 vuotta täyttänyt voimakkaasti immuunipuutteinen on saanut kolme rokoteannosta ja sen lisäksi sairastanut koronavirustaudin, hän ei toistaiseksi tarvitse neljättä rokoteannosta.

Suositeltavat rokotusvälit voi tarkistaa osoitteesta rauma.fi/koronarokotukset.

Koronarokotukset 5­–11-vuotiaille lapsille

5–11-vuotiaiden lasten koronarokotuksia annetaan ajanvarauksella Nortamon Perhekeskuksen lastenneuvolassa, osoitteessa Nortamonkatu 30.

Ajanvarauksen lapsen rokotukselle voi tehdä maanantaista perjantaihin klo 11.30–12.30 numerosta 044 403 2001. Rokotukselle tultaessa tulee olla mukana kaikkien huoltajien allekirjoitettu lupa lapsen rokottamiseen.

Rauman terveyspalvelut suosittelee käyttämään Huoltajan suostumus alaikäisen koronarokotukselle -lomaketta, joka löytyy Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen nettisivuilta. Huoltajat voivat tarvittaessa kirjoittaa lomaketta vastaavat tiedot itse paperille, jos lomaketta ei ole mahdollista tulostaa. Lisätietoa lomakkeesta ja sen täyttämisestä saa myös ajanvarauksen yhteydessä.

Lisätietoa 5–11-vuotiaiden lasten rokottamisesta löytyy Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen nettisivuilta. Koronarokotteita ei anneta alle 5-vuotiaille lapsille.