Ajankohtaista

Koronasuositusten voimassaoloaikaa jatketaan Raumalla ja koko Satakunnassa 31.1. asti – maskisuositus laajenee yläkouluihin

Satakunnan alueellinen tartuntatautien torjunnan työryhmä kokoontui torstaina 7.1. ja päätti jatkaa koronasuositusten voimassaoloaikaa 31.1. asti. Maskisuositus laajenee myös yläkouluihin, ja nuorten harrastustoiminnan rajoitukset koskevat jatkossa alle 20-vuotiaita. Rauman kaupunki noudattaa toiminnassaan Satakunnan alueellisen tartuntatautien torjunnan työryhmän ja viranomaisten linjauksia.

– Maskien käyttöä tehostetaan yläkouluissa tammikuussa pyrkimyksenä ehkäistä Suomessa ilmenneiden koronavirusmuunnosten leviämistä lasten ja nuorten keskuuteen ja näin turvata lähiopetuksen jatkuminen, tartuntataudeista vastaava lääkäri Irene Reinvall kertoo.

Rauman yläkouluissa ja yläkoululaisten koulukuljetuksissa noudatetaan maskisuositusta tiistaista 12.1. alkaen. Ensimmäiset maskit jaetaan oppilaille tiistaina kouluissa. Oppilaat saavat neljä maskia yhtä koulupäivää kohti. Huoltajia ja oppilaita tiedotetaan järjestelyistä tarkemmin maanantaina 11.1. Wilma-viestillä. Ala- ja yläkoulut jatkavat normaalisti lähiopetuksessa.

Myös Rauman Lyseon lukiossa jatketaan lähiopetusta. Penkkarien ja vanhojen tanssien järjestelyistä tiedotetaan myöhemmin erikseen.

Päiväkotien toiminta jatkuu Raumalla normaalisti. Huoltajia kehotetaan kuitenkin noudattamaan vahvaa maskisuositusta hakiessaan lasta päiväkodin tiloista.

Kaupungin nuorisotiloissa sekä musiikki- ja kansalaisopiston käyttämissä tiloissa otetaan käyttöön yläkouluikäisten maskisuositus tiistaista 12.1. alkaen.

– Sivistystoimiala tiedottaa ensi viikolla erikseen uusien linjausten vaikutuksista liikuntapalveluiden, musiikkiopiston ja kansalaisopiston ryhmien toimintaan ja niiden käynnistymiseen, sivistystoimialan toimialajohtaja Soile Strander sanoo.

Kirjastot, museot ja uimahalli ovat avoinna normaalisti, mutta asiakasmääriä voidaan tarvittaessa rajoittaa.

Rauman kaupungin sivistystoimiala ei vuokraa tai anna omia tilojaan ulkopuolisten käyttöön 31.1. asti. Tilojen käytön rajaukset koskevat esimerkiksi kirjastojen kokoustiloja, kulttuuritalo Posellia, Rauma-salia ja nuorisotiloja.

Harrastustoiminnan rajoitukset koskevat alle 20-vuotiaita

Satakunnan alueellisen tartuntatautien torjunnan työryhmän linjauksen mukaan lasten ja nuorten harrastustoiminnan ohjeistukset ja rajoitukset koskevat 11.1. alkaen alle 20-vuotiaita.

Sisäliikuntatiloissa tapahtuva alle 20-vuotiaiden kilpailu-, ottelu- ja sarjatoiminta pidetään edelleen keskeytettynä. Alle 20-vuotiaiden harjoittelussa tulee noudattaa hygieniaohjeistuksia ja turvaetäisyyksiä. Lähikontakteja tulee välttää. Huoltajien tulee käyttää maskia hakiessaan lasta tai nuorta harrastuspaikoilta.

Satakunnan maakuntarajoja ylittäviä urheilutapahtumia ja -kilpailuja ei tule järjestää. Suositus koskee kaikenikäisten yksilö- ja joukkuelajien liikunta- ja urheilutapahtumia sisä- ja ulkotiloissa.

Harrastustoiminnan suositukset eivät koske yksilö- tai ryhmälajien maajoukkuetoimintaa, SM-tason ja I-divisioonatasoista kilpailu- ja harjoittelutoimintaa sekä kansainväliselle huipulle tähtäävää ammattimaista harjoittelua.

Aikuisten harrastustoimintaa suositellaan toteutettavan etäyhteyksin. Ryhmäharrastustoimintaa voi kuitenkin järjestää myös sisätiloissa korkeintaan 10 hengen ryhmissä, mikäli maskien käytöstä, turvaväleistä ja hygieniaohjeista pystytään huolehtimaan.

Yleisötilaisuuksia koskevia määräyksiä arvioidaan ensi viikolla

Aluehallintoviraston määräys yleisötilaisuuksien rajaamisesta enintään 20 henkilöön on voimassa 23.1. asti. Määräyksen jatkoa arvioidaan ensi viikon aikana.

Yli 10 hengen yksityistilaisuuksien järjestämistä ja niihin osallistumista ei edelleenkään suositella. Ohjeistuksen mukaan samasta työyhteisöstä voi osallistua enintään viisi henkilöä samaan vapaa-ajan tilaisuuteen. Myös yksityistilaisuuksissa tulee käyttää maskia, mikäli turvaetäisyyksien pitäminen ei onnistu.