Ajankohtaista

Koronatilanne heikentynyt Raumalla – lisää mahdollisia altistumisia viikonlopulta

Rauman terveyspalvelut sai keskiviikkona 28.7. uusista mahdollisista korona-altistumisista raumalaisissa ravintoloissa lauantaina 24.7. ja sunnuntaina 25.7.

Koronatartunnan saaneita on asioinut lauantaina 24.7. Poroholman Rantatalolla klo 17.00–20.30. ja Street Barissa lauantain ja sunnuntain välisenä yönä klo 02.00–04.00. Tartunnan saanut on asioinut sunnuntaina Wanhan Rauman Kaffebarissa klo 15.00–15.30.

Kaikkia kyseisinä ajankohtina ravintoloissa asioineita pyydetään tarkkailemaan oireitaan ja hakeutumaan koronatestiin matalalla kynnyksellä.

Tartuntamäärät ovat olleet Raumalla voimakkaassa kasvussa alkuviikon aikana. Tartuntoja todettiin maanantaina neljä, tiistaina kahdeksan ja keskiviikkoon klo 15 mennessä kymmenen.

– Raumalla saattaa olla tällä hetkellä useita itämisvaiheessa olevia tautitapauksia, joiden oireet eivät vielä ole alkaneet. Lisäksi osa kantajista voi olla kokonaan oireettomia. Tartunnat ovat suurelta osin peräisin ilta- ja yöelämästä. Maskien käyttö ja turvavälien noudattaminen on nyt ehdottoman tärkeää, tartuntataudeista vastaava lääkäri Katrimari Salmela kertoo.

Koronavirusinfektion tavanomaisin itämisaika on noin 4–5 vuorokautta, mutta se vaihtelee 1–14 vuorokauden välillä. Jos altistuneella on vähäisiäkin oireita, kuten nuhaa, yskää, kurkkukipua, kuumetta, haju- tai makuhäiriötä tai joissakin tapauksissa ripulia, on tärkeää hakeutua testiin viiveettä.