Ajankohtaista

Kourujärven koulun luokkahuoneita remontoidaan

Kourujärven koulun luokkahuoneisiin tehdään parhaillaan työsuunnitelman mukaisesti rakennusteknisiä toimenpiteitä ja luokkiin asennetaan uudet ilmanvaihtokojeet.

Yhteensä 16 luokkahuoneen ulkoseinät tiivistetään, puiset jalkalistat otetaan pois ja korvataan muovisilla. Verhokotelot puretaan tarkastusta varten ja tarvittaessa uusitaan, tarkastetaan ja korjataan muut mahdolliset vauriot. Lisäksi luokkiin asennetaan tulo-/poistoilmakojeet. Luokkahuoneiden henkilömäärät vaihtelevat 16–20 välillä. Uudet tuloilmakojeet on mitoitettu 30 henkilölle.

– Tällä hetkellä ongelma on se, ettei luokkahuoneisiin tule lainkaan koneellisesti tuloilmaa. Toimenpiteiden jälkeen luokkahuoneiden olosuhteet parantuvat huomattavasti. Muissa kaupungin kiinteistöissä vastaavanlaiset toimenpiteet ovat auttaneet ja määrätyntyyppiset oireilut ovat hävinneet kokonaan, sanoo lvi-yksikön päällikkö Toni Suursoho.

Koulun käytävillä on tuloilmaventtiilit joiden kautta käytäville puhalletaan koneellisesti tuloilmaa. Tuloilmaventtiilit jäävät paikoilleen. Luokkahuoneiden poistoilmakanavia ei luokkahuoneissa enää jatkossa tarvita, koska huoneisiin tulee tilakohtaiset tulo-/ poistoilmakojeet. Luokkahuoneiden vanha koneellinen poistoilmakanava hyödynnetään käytävätilojen yläpohjan alipaineistamiseen.
Remontin ajan opetus järjestetään atk-luokassa ja kirjastossa. Luokkahuoneita remontoidaan samanaikaisesti kaksi kerrallaan ja yhden luokkahuoneen remontti kestää kolme päivää. Aikataulun mukaan työt valmistuvat 6.6.2018. Alun perin toimenpiteet piti tehdä kesäloman aikana, mutta kiireellisyyden ja olosuhteiden takia työt päätettiin aloittaa heti.

Kiinteistöön tehtiin viikolla 15 Vahanen Oy:n toimesta kuntotutkimus pidemmän tähtäimen suunnitelmaa varten, jonka raportti on odotettavissa viikolla 20.

– Jos raportissa tulee ilmi toimenpiteitä, joita olisi hyvä tehdä heti tai jos kiinteistöä olisi syytä tarkemmin tutkia, tehdään työt kesäloman aikana. PTS-raportti tullaan käymään läpi henkilökunnan kanssa, sanoo Suursoho.

Myös kaupungin muihin kiinteistöihin on tarkoitus tehdä PTS-suunnitelmat ja kuntoarviot vuoden 2018 aikana. Vuosien 2018-2019 aikana käydään läpi yhteensä 80 kiinteistöä.

Sisäilmatyöryhmä käsittelee ja seuraa kouluun liittyviä toimenpiteitä omalta osaltaan. Seuraava sisäilmatyöryhmän kokous on 24.5.2018. Koteihin tullaan tekemään uusintakysely koulun olosuhteista syksyllä 2018.