Ajankohtaista

Kuuden järven pyöräilyt alkavat Lapissa 15.5.

Pyöriä ulkoilureitin varrella.

Lapin järvipyöräilyt eli kuuden järven pyöräilyt starttaavat sunnuntaina 15.5. Saarnijärven kierrolla. Pyöräilyt jatkuvat 22.5. Kauklaistenjärven kierrolla, jota seuraavat Neittamo–Mustajärven, Narvijärven ja Ojajärven reitit. Järvipyöräilyt päättyvät Turajärven ympäripolkaisuun 19.6.

– Järvipyöräilyillä on jo pitkä historia keväisenä pyöräilykauden avaajana. Ideana on kiertää kuutena eri sunnuntaina eri järvi Lapin kauniissa maalaismaisemissa. Poljettavaa kertyy kulloinkin 20–30 kilometriä, liikunnanohjaaja Kimmo Kouru kertoo.

Pyöräilijät voivat kirjata nimensä reittien varrella oleviin vihkoihin ja osallistua samalla pyöräilyaiheisten palkintojen arvontaan. Lapset saavat kirjaamispisteiden buffeteista maksuttoman pikkupalkinnon. Kirjaamisvihot ovat täytettävissä klo 9–21. Kirjaamisen voi tehdä myös Satakunnan haastepyöräilyn mobiilisovelluksella. Tällöin vapaa sana -kohtaan kirjataan Kuuden järven pyöräily.

Kirjaamispaikoilta saa maksutta mehua, ja pikkurahalla voi ostaa myös pullaa, kahvia ja muita virvokkeita. Buffetit ovat pyöräilypäivinä avoinna klo 10–14.

Kaikki reitit kirjaamispisteineen löytyvät kaupungin liikuntapalvelujen nettisivuilta. Reitit on myös merkattu opastauluin ja merkkinauhoin.

Pyöräilyjen järjestelyistä vastaavat lappilaiset yhdistykset yhdessä Rauman kaupungin liikuntapalveluiden kanssa.