Ajankohtaista

Lapin kirjaston tavaralainaamo palvelee 11.5. alkaen

Lapin kirjasto

Rauman Lapin lähikirjastoon on toteutettu kaupunkilaisille tarkoitettu tavaralainaamo, joka avataan tiistaina 11.5. Lainaamosta löytyy välineitä esimerkiksi kodin askareisiin ja vapaa-aikaan. Tavaroita voi lainata kirjastokortilla.

– Lapin tavaralainaamon valikoima on huikea. Kaikki nykyiset tavarat on saatu lahjoituksina. Lainattavissa on esimerkiksi sähköpyörä, nokkakärryt, ompelukone, höyrypesuri ja jäätelökone. Myös liikuntavälineitä ja pihapelejä on tulossa, suunnittelija Jaana Suksi kertoo.

Tavaroiden laina-aika on 28 vuorokautta. Poikkeuksena on kuitenkin sähköpyörä, jonka laina-aika on viikko. Lainaamon välineitä ei voi varata eikä laina-aikaa uusia.

– Sähköpyörä on todennäköisesti hittituote, joten toivomme, että pyörä palautetaan lainaamoon heti, kun sitä ei enää tarvitse. Näin mahdollisimman monet pääsevät sujuvasti kokeilemaan sähköpyöräilyä, kirjastonhoitaja Teija Henriksson sanoo.

Asiakkaiden on huolehdittava lainaamiensa välineiden puhdistamisesta itse, sekä ennen että jälkeen käyttämisen.

Jaana Suksin mukaan tavaralainaamotoiminta käynnistetään pienimuotoisesti, mutta toiminnasta saadun palautteen ja kokemusten myötä valikoimaa voidaan laajentaa. Myös tavaralahjoituksia otetaan vastaan.

– Tavaralainaamo toteuttaa useita reilun kiertotalouden elementtejä, kuten tavaran käyttöiän pidentämistä, jakamistaloutta ja sosiaalista tasa-arvoisuutta, Suksi lisää.

Lapin kirjaston tavaralainaamo on toteutettu SITRAn rahoittamana kesätyöntekijäprojektina Rauman kaupunkikehityksessä. Yhteistyötä on tehty Rauman kirjastojen ja nuorten työpajan kanssa.