Ajankohtaista

Lapin Löylypäivillä luvassa yrityssuunnistusta ja monipuolista ohjelmaa 3.–5.8.

Lapin löylypäivät

Elokuun ensimmäisenä viikonloppuna 3.–5.8. Lapissa järjestetään perinteiset Löylypäivät jo 40. kerran. Tapahtumaan on yhdistetty myös perinteeksi muodostunut Lappi on auki -yrityssuunnistus. Koko viikonlopun monipuolisen tapahtumakattauksen järjestävät Vireä Lappi ry ja Rauman Yrittäjät ry.

Löylypäivät alkavat perjantaina Patolammen rannalla 3.8. klo 17. Tapahtuman aloittaa Sähköankerias lastenmusiikkiorkesteri. Lisäksi ohjelmassa on muun muassa Ykköne-runokirjan juhlajulkistus Heli Laaksosen kera, sirkusesitys sekä karaokelaulantaa. Alueella on myös lapsille suunnattu rastirata. Tapahtumassa soittaa Lapin VPK:n soittokunta.

Löylyemäntä ja -isäntä valitaan jälleen viikonlopun aikana. Tänä vuonna julkistetaan myös Lapin kaunein sauna -kilpailun voittaja.

Perinteeksi muodostunut löylyhölkkä starttaa Lapin keskustasta lauantaina. Lapin rantasaunalla on tarjolla lauantaina ja sunnuntaina ilmaiset löylyt. Lauantai-iltana Pyörnillä on katettuna Lapin perinneateria.

Eri puolilla kylää järjestetään lisäksi kirpputoreja, pihakirppiksiä ja työväentalolla on rompetori.

Juhlavuosi huomioidaan tapahtumassa

Suvi Lamminen Vireä Lappi ry:stä odottaa Löylypäiviä hyvällä fiiliksellä.

– Hommaa on riittänyt, mutta tapahtumaa on mukava järjestää. Olemme saaneet hienosti myös lappilaisia mukaan valmisteluihin.

Ohjelmaa mahtuu viikonloppuun paljon, mutta Lammisen mukaan määrä pysyy kuitenkin vuosittain kohtalaisen samana eikä tapahtumaa ole tarkoituskaan juuri laajentaa.

Tapahtuman 40-vuotisjuhlavuoden kunniaksi ohjelmistoon on upotettu mukaan pieniä nostoja, jotka viittaavat Löylypäivien kunnioitettavaan ikään.

– Tänä kesänä Löylypäivien lauantaina järjestetään ensimmäistä kertaa Löylyfestarit Patolammen rannalla. Musiikkia on luvassa moneen makuun ja mukaan voi ottaa omat piknik-eväät, Lamminen vinkkaa.

#lappionauki-yrityssuunnistus tuo Lapin tutuksi

Lappi on auki -yrityssuunnistus on kolmipäiväinen. Järjestämiseen osallistuvat yritykset ja yhdistykset ilmoittavat oman osallistumisaikataulunsa ja mahdollisen erityisohjelman suunnistuskartassa, ohjelmalehtisessä sekä osoitteessa raumanyrittajat.fi. Mitä useammassa kohteessa viikonlopun aikana vierailee sitä suuremman arpajaispotin arvontaan osallistuu.

Suunnistuskartan voi hakea mistä tahansa suunnistukseen osallistuvasta yrityksestä. Jokaiselta pisteeltä saa karttaan vierailumerkinnän. Kun karttaan on kerännyt vähintään vähimmäismäärän leimoja, voi kartasta irrotettavan arvontakortin palauttaa mihin tahansa yritykseen.

Mukana on 20 yritystä ja 7 yhdistystä; Fredman Operations oy, Kivikylän Kotipalvaamo, K-Market Lapinpata, Lapin Apteekki, Lapin Kukka, Lapin Osuuspankki, MAVI-kaluste, Mikolan kello ja kulta, Narvi Oy, Pyörnin Kahvila, Rauman kaupunki, Lappi-Tupa, Vakka-Suomen Voima &Lännen Omavoima, Sale Lappi, Lämpövilla Suomi oy, Puusepänliike Jari Seikkula, Anjan lounaskahvila, Markkinointi Mika Lehtinen, Euran Energia, Lapin kappeliseurakunta, Lapin TL Kotiseutumuseoyhdistys ry, Lapin Maatalousnaiset ry, Lapin VPK, Vireä Lappi ry, Lapin Ruonan kyläyhdistys, Lapin Ylisenpään kylärinki, Keritys ry/Rauman Museo.