Lapsia ja nuoria kuultiin kaupungintalolla 11.4.

Rauman nuorisovaltuusto, Rauman Lasten Parlamentti ja Rauman nuorisopalvelut järjestävät vuosittain Kuullaanko lapsia ja nuoria -päivän. Tänä vuonna kuulemispäivä järjestettiin 10. kertaa torstaina 11.4. klo 13–16 kaupungintalolla. Päivän aikana Rauman kaupungin päättäjät keskustelevat lasten ja nuorten kanssa kaupungin ajankohtaisista asioista.

Tilaisuuden aluksi kuultiin Rauman Lasten Parlamentin ja Rauman nuorisovaltuuston puheet. Lasten parlamentin edustajat nostivat esiin muun muassa ympäristön puhtauden, hyvinvoinnin, kulkuyhteydet sekä nuorisopassin. Nuorisovaltuuston puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja nostivat puheissaan esiin turvallisuutta, vetovoimaa sekä huolta peruskoulujen kunnosta. Nuoret toivovat lisää yhteistyötä nuorten ja päättäjien välille.

Kuullaanko-päivässä paneuduttiin ryhmätöiden muodossa Rauman Tarinan mukaiseen agentti-teemaan aiheilla ”Hyvän kierrettä kouluihin ja vapaa-aikaan” sekä ”Houkutteleva Rauma menestyy”. Lisäksi jatkojalostettiin nuorisopassi Färmin käyttöä Raumalla.

Agenttiteeman osalta lapset ja nuoret pohtivat päättäjien kanssa, miten hyvän kierrettä ja positiivisuutta voisi lisätä lasten ja nuorten keskuudessa Raumalla. Ideoita syntyi sometageista valokuvanäyttelyyn.

Nuorisopassi Färmiin lapset ja nuoret olivat esittäneet jo ennakkoon paljon toiveita uusista etumahdollisuuksista. Ryhmätyön lomassa pohdittiin, mikä olisi mielekäs ja vetovoimainen etu, jonka mahdollisimman moni nuori hyödyntäisi. Alennuskupongit ja ilmaiset pääsyliput nousivat nopeasti esiin.

Tilaisuudessa olivat mukana Rauman kaupunginvaltuuston ja -hallituksen puheenjohtajat, sivistysvaliokunta, kaupunginjohtaja, toimialajohtajia sekä sivistystoimialan palvelualueiden vastaavia.

Kuulemispäivä on tarkoitettu vuoropuhelun mahdollistamiseksi, minkä myötä päättäjät saavat lapsilta ja nuorilta arvokasta tietoa päätöksenteon tueksi. Lapsille ja nuorille kuulemispäivä on paikka osallistua ja vaikuttaa itseä sekä muita raumalaisia koskeviin asioihin.

Nuorisovaltuuston puheenjohtaja Riku Salminen
Nuorisovaltuuston varapuheenjohtaja Waltteri Alenius