Ajankohtaista

Lasten ja nuorten harrastustoimintaan lisää lievennyksiä – Rauman uimahalli avataan 3.5.

Pesäpalloa pelaava tyttö.

Satakunnan siirryttyä koronan perustasolle Satakunnan alueellinen tartuntatautien torjunnan työryhmä teki torstaina 29.4. lievennyksiä lasten ja nuorten harrastustoimintaan. Rauman kaupunki sallii 10.5. alkaen lasten ja nuorten ottelu-, kilpailu- ja harrastustoiminnan tietyin ehdoin. Lisäksi Rauman uimahalli avataan maanantaista 3.5. alkaen rajoitetulle asiakasmäärälle.

Alueellisen tartuntatautien torjunnan työryhmän suosituksen mukaan 12-vuotiaiden ja sitä nuorempien lasten harrastustoimintaa voi järjestää ulkona ja sisätiloissa oman joukkueen tai ryhmän kesken. 12-vuotiaiden ja sitä nuorempien ottelu-, kilpailu- ja esiintymistoiminnan voi käynnistää 10.5. alkaen sekä ulkona että sisätiloissa koronan perustasolla olevien paikkakuntien kesken.

13–20-vuotiaiden lasten ja nuorten ulko- ja sisätiloissa tapahtuvaa harrastustoimintaa voi toteuttaa oman joukkueen tai ryhmän kesken. Sisätiloissa ryhmäkoko tulee rajata 10 henkilöön. Turvaetäisyyksiä pitää edelleen noudattaa ja kontakteja välttää. Kyseisen ikäryhmän ottelu-, kilpailu- ja esiintymistoiminta sallitaan ulkotiloissa 10.5. alkaen koronan perustasolla olevien alueiden kesken.

Aikuisten ryhmäharrastustoimintaa koskevat suositukset pysyvät ennallaan. Harrastaminen on sallittua ainoastaan ulkona. Turvaväleistä tulee huolehtia ja lähikontakteja välttää. Alueellisen tartuntatautien torjunnan työryhmän tavoitteena on lieventää aikuisten sisätiloissa tapahtuvan harrastustoiminnan rajoituksia 17.5. alkaen, mikäli koronatilanne sen sallii.

Uimahallin asiakasmäärää rajoitetaan

Rauman uimahalli avataan maanantaina 3.5. Asiakasmäärä rajoitetaan kolmannekseen normaalikapasiteetista. Uimahallin aula-, käytävä- ja pukutiloissa suositellaan edelleen kasvomaskin käyttöä. Turvavälejä ja hyvää käsihygieniaa tulee noudattaa.

Kaupungin ylläpitämät kuntosalit pidetään edelleen suljettuina.

Kirjastot ja museot avoinna normaalisti

Kirjastot ovat avoinna normaalisti, mutta lehtilukusalit ja muut kirjastojen oleskelutilat pidetään toistaiseksi suljettuina.

Museot palvelevat normaalisti, mutta yleisömäärää voidaan tarvittaessa rajata turvaetäisyyksien takaamiseksi. Suurempien ryhmien vierailujen osalta tulee olla etukäteen yhteydessä museoon, puh. 044 334 3525 tai 044 793 3526.

Kaupungin kulttuuritilat pidetään kiinni 16.5. asti. Tavoitteena on avata tiloja 17.5. alkaen, mikäli koronatilanne sen sallii.

Avoimen varhaiskasvatuksen perhekerhot avataan 3.5. alkaen erityisjärjestelyin voimassa olevia ohjeita ja rajoituksia noudattaen. Avoin varhaiskasvatus on asiasta yhteydessä asiakasperheisiin.

Ylioppilasjuhla järjestetään ilman yleisöä

Alueellisen tartuntatautien torjunnan työryhmän linjauksen mukaan kevään ylioppilaat tulee lakittaa ryhmissä. Juhlatilaisuudessa saa olla ylioppilaiden lisäksi vain rajattu määrä henkilökuntaa. Tilaisuuteen osallistuvien tulee käyttää kasvomaskia. Tämän hetkisen tiedon mukaan ylioppilasjuhlaan ei oteta yleisöä, mutta tilaisuus tullaan striimaamaan. Rauman Lyseon lukio valmistelee ylioppilasjuhlaa alueellisen tartuntatautien torjunnan työryhmän suositusten mukaisesti.

Satakunnan alueellinen tartuntatautien torjunnan työryhmä tarkentaa ylioppilasjuhlien järjestämisen suosituksia 12.5.