Ajankohtaista

Lasten ja nuorten kuulemispäivä järjestettiin Posellissa 20.4.

Lasten ja nuorten kuulemispäivä, poselli

Rauman nuorisopalvelut, nuorisovaltuusto ja Lasten parlamentti järjestivät vuosittaisen lasten ja nuorten kuulemispäivän kulttuuritalo Posellissa keskiviikkona 20.4. Kuulemispäivä järjestettiin tänä vuonna 12. kerran. Tänä vuonna keskusteltiin erityisesti viestinnästä ja kulttuuritarjonnasta, miten nuoret tavoitettaisiin tehokkaammin ja millaisia tapahtumia he Raumalle kaipaisivat.

Tilaisuuteen osallistui lähes 40 lasta ja nuorta nuorisovaltuustosta, Lasten parlamentista ja koulujen oppilaskunnista. Keskustelemassa olivat myös kaupunginjohtaja Esko Poikela, kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Otso Huuska, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Kalle Leppikorpi, kaupunginhallituksen 2. varapuheenjohtaja Pasi Mäenranta, sivistystoimialan johtaja Soile Strander, museo- ja kulttuurijohtaja Risto Kupari sekä kaupungin nuorispalveluiden ja viestinnän edustajat. Lisäksi tilaisuuteen osallistui Rauman nuorkauppakamarin, sanomalehti Länsi-Suomen ja Rauman yrittäjien edustajat.

Tiedotusasioista nousi nuorten keskuudesta esille, ettei tieto kaupungin tapahtumista tai lapsia ja nuoria koskevista asioista tavoita heitä riittävän tehokkaasti. Tieto tapahtumista sekä oikeista tiedotuksen kanavista tulisi saada konkreettisesti lasten ja nuorten luokse, joko fyysisin julistein, sosiaalisen median tai Nuorisopassin kautta.

Tapahtumatarjontaan nuoret antoivat monia ehdotuksia muun muassa urheilutapahtumista, musiikista ja käsitöistä. Lisäksi toivottiin erilaisia harrastus- ja lajikokeiluja, joihin voisi osallistua mahdollisimman matalalla kynnyksellä.

Kuulemispäivän tarkoitus on edistää lasten ja nuorten keskustelua kaupungin päättäjien ja viranhaltijoiden välillä, ja tarjota lisää mahdollisuuksia vaikuttaa itseään koskeviin asioihin.