Ajankohtaista

Lasten ja nuorten terveyspalveluissa muutoksia poikkeusolojen aikana

Palikoilla leikkivä lapsi

Rauman kaupungin terveyspalvelujen lastenneuvolan 2-, 3- ja 5-vuotisterveystarkastukset jätetään toistaiseksi tekemättä. Kyseiset terveystarkastukset eivät sisällä rokotuksia ja lääkärintarkastuksia. Tarkastusten ajankohtia arvioidaan uudelleen koronavirustilanteen kehittyessä.

Lasten huoltajat voivat erityisen tarpeen vaatiessa ottaa yhteyttä neuvolaan. Osa terveydenhoitajista on siirretty muihin tehtäviin, joten pääsyä oman terveydenhoitajan vastaanotolle ei voida taata.

Lapin neuvolan palvelut ovat siirtyneet toistaiseksi Nortamonkadun perhekeskukseen.

Lapsiperheille ja nuorille omat psykososiaalisen tuen puhelimet

Lapsiperheille ja nuorille on avattu omat psykososiaalisen tuen puhelimet poikkeusolojen ajaksi. Lapset, nuoret ja huoltajat voivat soittaa puhelimiin maanantaista perjantaihin klo 12–14. Puhelimista saa keskusteluapua ahdistukseen, ja keskustelun perusteella arvioidaan mahdollisen jatkohoidon tarve.

  • Lapsiperheiden psykososiaalisen tuen puhelin, puh. 044 403 2694
  • Nuorten psykososiaalisen tuen puhelin, puh. 044 403 2051

Koululaisten terveydenhuolto on keskitetty Pohjoiskehän koululle

Kouluterveydenhuollossa perutaan toistaiseksi kaikki lääkärien ja terveydenhoitajien tekemät terveystarkastukset. Osa kouluterveydenhoitajista on siirretty muihin tehtäviin turvaamaan riskiryhmien hoitoa pandemian ajaksi. Kaikkien raumalaisten koululaisten terveydenhuolto on keskitetty Pohjoiskehän koululle. Siellä hoidetaan akuutit kouluterveydenhuollon asiat, kuten seurantakäynnit ja rokotukset.

Yhteydenotot virka-aikana terveydenhoitajiin Satu Alapeteri, puh. 044 403 2042 ja Teija Hannukainen puh. 044 403 2077.

Opiskeluterveydenhuolto on keskitetty Satamakadulle

Opiskeluterveydenhuollossa perutaan kaikki lääkärien ja terveydenhoitajien tekemät terveystarkastukset lukuun ottamatta kutsuntatarkastuksia. Toiminta keskitetään Satamakadun toimipisteeseen, Satamakatu 26.

Yhteydenotot virka-aikana terveydenhoitajiin Heidi Laine, puh. 044 403 2043 ja Saila Männikkö, puh. 044 403 2041.