Ajankohtaista

Lasten kulttuuriviikkoja vietettiin Raumalla onnistuneesti

Maanantaina 20.3. päättyneet Lasten kulttuuriviikot onnistuivat niin tarjonnaltaan kuin yleisömääriltään. Kahden tapahtumaviikon aikana runsas, raumalaisten kulttuuritoimijoiden järjestämä ohjelmatarjonta tavoitti noin tuhat päiväkoti-, alakoulu-, ja tänä vuonna myös yläkouluikäistä lasta ja nuorta. Kulttuuriviikkojen ohjelmaan kuului konsertteja, teatteri-, elokuva- ja tanssiesityksiä, satutuokioita, museo-opastuksia ja työpajoja.

Kulttuuriviikkojen tapahtumat varataan nopeasti loppuun

Useimmat Lasten kulttuuriviikkojen tapahtumista ja tilaisuuksista varattiin loppuun heti ilmoittautumisajan alettua. Suosittuja olivat niin konsertit kuin museoissa järjestetyt opastuksetkin. Kaksiviikkoinen tapahtuma huipentui kahteen lastenkonserttiin, jotka järjestettiin sunnuntaina 19.3. Posellissa ja maanataina 20.3. Rauma-salissa. Lastenmusiikin konkarit, Loiskis-orkesteri ja Eeva-Leena Pokela, veivät yleisön aikamatkalle tuttujen lastenlaulujen maailmaan useiden vuosikymmenten ajalta. Uusia suosikkilastenlauluja taas esittivät hurmaavan Pikku Papun Orkesterin taitavat nuoret muusikot. Päiväkoti-ikäisen yleisön riemulla ei ollut rajaa, kun Rauma-salissa kuorittiin muurahaismuorin kanssa perunoita ja höllättiin pöllön kanssa. Pikku Papun Orkesterin esittämien kappaleiden sanoituksista vastaa Liisa Kallio.

Kulttuuriviikkojen ohjelman järjestää Rauman kulttuuripalvelut yhteistyössä Rauman musiikkiopiston, kirjastopalveluiden, kansalaisopiston, museon, taidemuseon, Taitokeskus Rauman ja Lönnströmin museoiden kanssa. Lasten kulttuuriviikkojen koko ohjelma on vielä luettavissa Rauman kaupungin verkkosivuilla osoitteessa www.rauma.fi/vapaa-aika-ja-liikunta/kulttuuri/lasten-kulttuuriviikot/