Lasten kulttuuriviikkojen tapahtumiin osallistui ennätysmäärä lapsia

Raumalla juuri päättyneiden Lasten kulttuuriviikkojen ohjelma tavoitti ennätysmäärän kävijöitä. Kaiken kaikkiaan kulttuuriviikkojen tilaisuuksiin osallistui lähes 2000 lasta. Tämän lisäksi useampi sata aikuista oli mukana seuraamassa esityksiä. Lasten kulttuuriviikkojen ohjelmaan kuului erilaisia työpajoja, konsertteja, teatteri- ja tanssiesityksiä, satutuokioita sekä museo-opastuksia. Erityisen suosittuja olivat musiikki- ja teatteriesitykset sekä lasten opastuskierrokset museoissa.

Tänä vuonna myös torstaina 21.3. järjestetty Elävä kirjasto -tapahtuma oli osa kulttuuriviikkojen ohjelmaa. Koululaiset saivat tutustua eläviin kirjoihin, eli ihmisiin, jotka kuuluvat erilaisiin vähemmistöryhmiin tai muuhun syrjintää, ennakkoluuloja, stereotypioita ja rasismia kohtaavaan ryhmään. Elävien kirjojen kanssa keskusteli yli 250 lasta ja nuorta.

Kulttuuriviikkojen ohjelman järjestää Rauman kulttuuri- ja museopalvelut. Yhteistyössä mukana ovat musiikkiopisto, kirjasto- ja nuorisopalvelut, kansalaisopisto, Rauman merimuseo, Taitokeskus Rauma ja Lönnströmin museot.

Lasten kulttuuriviikkoja vietetään taas ensi vuoden maaliskuussa.