Lasten kulttuuriviikoilla luvassa musiikkia, museokäyntejä ja työpajoja

Kuvassa Lapsikuoro Mindina harjoittelemassa esitystä varten

Rauman kaupungin kulttuuri- ja museopalveluiden koordinoimat koko perheen Lasten kulttuuriviikot alkavat maanantaina 2.3. Kahden viikon ajan Raumalla on luvassa varhaiskasvatus- ja alakouluikäisille museokäyntejä, lastenesityksiä ja musiikkikonsertteja sekä erilaisia työpajoja kädentaidoista sirkukseen.

Rauman musiikkiopiston konserteissa esiintyjinä nähdään opiston omia opiskelijoita. Keskiviikkona 4.3. Pyhän Ristin kirkossa musisoivat sellonsoiton opiskelijat. Torstaina 5.3. Rauma-salissa puolestaan kuullaan Soivia luontokuvia -pianokonsertti, jossa esiintyvät musiikkiopiston pianistit. Rauman poikasoittokunnan vuosikonsertti järjestetään Rauma-salissa sunnuntaina 8.3.

Rauman museoissa lapset pääsevät osallistumaan suosittuihin opastuksiin omien varhaiskasvatus- ja alakouluryhmiensä kanssa.

– Suurin osa ohjelmasta täyttyi jo ensimmäisten ilmoittautumispäivien aikana. Toivommekin, että perheet löytäisivät ja hyödyntäisivät myös lasten kulttuuriviikkojen kattavaa iltaohjelmaa. Tänä vuonna lähes koko tapahtumaviikon ohjelma on maksutonta, kulttuurituottaja Sanni Tuuppa kertoo.

Työpäivän jälkeen koko perhe voi tutustua liikkuvaan ympäristökasvatusteemaiseen kysymyspolkuun Rauman merimuseossa. Rauman merimuseo toimii päivystävänä museona keskiviikkona 11.3. Lapset kiertävät kysymyspolku oman aikuisen kanssa, polku päättyy kierrätysaiheiseen askartelupajaan.

Lapsikuoro Minidina esiintyy lastenoopperassa

Rauma-salissa nähtävä Maukka, Väykkä ja Karhu Murhinen -lastenmusikaalin esitykset ovat osa Satakunnan musiikkijuhlat ry:n Lastenoopperaa Satakunnan joka kuntaan -hanketta. Hankkeen tavoitteena on tutustuttaa lapset musiikkiteatteriin ja tarjota samalla mahdollisuus nähdä ammattimaista ja korkealaatuista lastenoopperaa.

Esityksissä on mukana myös raumalaista osaamista, sillä Rauman musiikkiopiston lapsikuoro Minidina esiintyy Kerttu Rapalan johdolla musikaalin kuorona. Minidinat laulavat ja näyttelevät esityksessä yhdessä ammattilaisten kanssa. Aamuesitykset ovat suunnattu päiväkoti- ja kouluryhmille ja iltaesitys on tarkoitettu perheille.

Iltaesitykseen voi varata paikat koko perheelle palvelupiste Pyyrmanin verkkokaupasta, esitykset ovat maksuttomia. Maukka, Väykkä ja Karhu Murhinen -lastenmusikaali nähdään Rauma-salissa tiistaina 3.3. klo 17.30.

Lapsikuoro Minidina esiintyy myös tiistaina 10.3. kansalaisopiston järjestämissä Laulajaisissa. Konsertissa kuullaan vanhoja lastenlauluja.

Pitsiviikon juhlavuosi mukana ohjelmassa

Tulevana kesänä Rauman Pitsiviikko järjestetään 50. kerran. Juhlavuosi näkyy kulttuuri- ja museopalveluiden tapahtumissa koko vuoden. Lasten kulttuuriviikoilla lapset pääsevät osallistumaan pitsiaiheisen yhteisötaideteoksen luomiseen, ja valmis lopputulos nähdään Pitsiviikolla heinäkuussa.

Alakouluikäiset kuulevat opastuksen ja työnäytöksen muodossa pitsin historiasta Raumalla sekä tutustuvat pitsinnypläykseen nyplääjän johdolla. Lasten kulttuuriviikoilla myös opettajilla on mahdollisuus perehtyä nypläyksen alkeisiin.

Lasten kulttuuriviikot järjestetään Raumalla 2.–15.3. Järjestelyistä vastaa Rauman kaupungin kulttuuri- ja museopalvelut yhdessä kahdeksan eri toimijan kanssa.

Lasten kulttuuriviikkojen ohjelma

Lasten kulttuuriviikkojen nettisivut