Ajankohtaista

Liika lumi tulee kuljettaa lumenkaatopaikalle

Luminen katu Vanhassa Raumassa

Talven aikana lunta saattaa kertyä omalle tontille liikaa, ja silloin lumi tulee kuljettaa lumenkaatopaikalle. Lunta ei saa kolata tai aurata naapurin tontille, kadulle tai kaupungin puistoalueelle. Taustalla on laki kadun ja eräiden yleisten alueiden kunnossa- ja puhtaanapidosta.

Pihan ja tontin kulkutien liiallinen lumi on kuljetettava kaupungin viralliselle lumenvastaanottopaikalle, joka sijaitsee Isometsäntien varrella.

– Lumenkaatopaikka on avoinna ympäri vuorokauden ja kaupunkilaiset voivat toimittaa sinne lunta veloituksetta, suunnittelupäällikkö Riikka Pajuoja sanoo.

Tontinhaltijan vastuulle kuuluu talvisin lumen ja jään poistaminen, liukkauden torjunta sekä hiekoitushiekan kerääminen tontilta. Myös jalkakäytävälle ja sen viereen aurattujen lumivallien poiskuljetus kuuluu kiinteistöstä vastaavalle. Lisäksi katuojat ja sadevesikourut on pidettävä puhtaana lumesta ja jäästä.

Katujen kunnossapitovastuu on pääosin kunnalla, mutta tontinhaltijan on pidettävä tontin kohdalla oleva jalkakäytävä käyttökunnossa. Tontinhaltijat vastaavat myös kulkuteidensä talvikunnossapidosta.