Liikelaitosjohtajan virkaan ehdotetaan valittavaksi Jukka Vastamäki

Rauma-tunnus sinisellä taustapohjalla.

Rauman Veden liikelaitosjohtajan viran täyttöä valmisteleva ryhmä ehdottaa, että virkaan valitaan insinööri Jukka Vastamäki. Rauman Veden johtokunta käsittelee asiaa kokouksessaan tiistaina 1.10. Lopullisesta valinnasta päättää Rauman kaupunginhallitus maanantaina 7.10.

Valintaa valmistelevaan ryhmään kuuluivat Rauman vesi- ja viemäriliikelaitoksen johtokunnan puheenjohtaja Miika Yli-Karro ja varapuheenjohtaja Rainer Lehti. Lisäksi haastatteluihin osallistuivat toimialajohtaja Tomi Suvanto, käyttöpäällikkö Juho-Pekka Erama ja sihteerinä talous- ja hallintopäällikkö Tuija Kiviniemi. Ryhmä on käyttänyt asiantuntija-apuna konsulttijohtaja Timo Tuohimaata, PD Personnel Oy.

Ryhmä katsoo insinööri Jukka Vastamäen olevan hakijoista ansioitunein ja soveliain liikelaitosjohtajan virkaan. Vastamäen koulutus ja työkokemus eri johtotehtävissä antavat vahvan pohjan tehtävän hoitamiselle. Hän on toiminut pitkään Teollisuuden Voima Oyj:n tuotannon johtotehtävissä.

Liikelaitosjohtajan virka oli haettavana 26.5.–17.6.2019. Virkaan saapui yhteensä 12 hakemusta, joista yksi peruttiin myöhemmin. Haastatteluun valittiin viisi henkilöä, ja henkilötestaukseen lähetettiin kolme henkilöä.

Tilapalvelu- ja liikelaitosjohtaja Seppo Heikintalo jää eläkkeelle 31.10.2019. Kaupunginvaltuusto on päättänyt 29.4.2019 perustaa Rauman Veden liikelaitosjohtajan viran 1.8.2019 alkaen.

Rauman kaupungin hallintosäännön mukaan kaupunginhallitus ottaa virkaan liikelaitosten johtajat. Rauman vesi- ja viemäriliikelaitoksen johtokunta ohjaa ja valvoo liikelaitoksen toimintaa.