Linja-autoasema aloittaa uudessa paikassa 17.8. – Paikallisliikenteen reitit muuttuvat

Rauman linja-autoasema, liikenne, kesä

Rauman linja-autoaseman toiminnot siirtyvät 17.8. alkaen tilapäisesti Harmaidenveljesten pysäköintialueelle, joka sijaitsee kirkon ja Tallikedon kiertoliittymän välissä. Tilapäisen linja-autoaseman alueelle on rakennettu uusi liittymä Tallikedonkadulta.

Linja-autoasemalla on viisi lähtevän linjaliikenteen laituria, tilausajolaituri, saapuvan liikenteen laituri sekä alue rahdin lastausta ja purkua varten. Myös matkahuollon palvelut siirtyvät alueelle.

Taksipaikat on sijoitettu Luostarinkadulle ja inva-paikat kirkon edustalle. Matkustajien henkilöautoja ja alueen muuta paikoitusta varten on rakennettu 76 paikoituspaikkaa Harmaidenveljesten puistoalueelle. Linja-autojen paikoitusta varten on varattu alue Tuulensuun yleiseltä pysäköintialueelta. Tallikedonkadun varressa on kaksi linja-autopysäkkiä, joita seutuliikenteen ja kouluvuorojen linja-autoaseman kautta kulkeva liikenne käyttää.

Aseman siirto aiheuttaa muutoksia paikallis-, seutu- ja kaukoliikenteen reitteihin. Rauman paikallisliikenteessä muuttuvat linjojen 1, 3 ja 4 reitit.

Linjalla 1 Merirauman suuntaan mentäessä Välikatu-Tehtaankatu-Luoteisväylä-lenkki jää pois. Uusi reitti on Savila-Savilankatu-Kuninkaankatu-Valtakatu-Syväraumankatu-Urheilukatu-Raumanmerenkatu-Syväraumankatu-Lahdenkatu-Meriraumantie-Merirauma-Meriraumantie-Mäkikatu-Merikatu-Ainonkatu-Lahdenkatu-Syväraumankatu-Raumanmerenkatu-Urheilukatu-Syväraumankatu-Valtakatu-Lyseokatu-Kalliokatu-Kauppakatu-Savila.

Linjalla 3 Sorkan suuntaan mentäessä vuorot kulkevat reittiä Savila-Savilankatu-Kuninkaankatu-Nortamonkatu-Tallikedonkatu-Karjalankatu-Luoteisväylä-Hirvitie-Kauristien ja Hirvitien risteys-Hirvitie-Luoteisväylä-Pyynpäänkatu-Metsätähdentie-Kaaro-Sorkka-Kaaro-Metsätähdentie-Pyynpäänkatu-Luoteisväylä-Hirvitie- Kauristien ja Hirvitien risteys-Hirvitie-Luoteisväylä-Karjalankatu-Tallikedonkatu-Nortamonkatu-Pakkahuoneenkatu-Savila.

Linjalla 4 asiointivuoroon tulee reittimuutosten lisäksi mukaan myös uimahalli. Uusi reitti on Savila-Savilankatu-Kuninkaankatu-Valtakatu-Satamakatu-Anderssonin silta-Aittakarinkatu-Hankkarintie-Uimahallin pysäkki-Sahankatu-Nortamonkatu-Töyryntie-Nummenkatu-Kaunisjärvenkatu (sairaala)-Porintie-Prisma-Karjalankatu (Citymarket)-Nortamonkatu-Pakkahuoneenkatu-Savilankatu-Savila.

Tehtaankadulla sijaitseva linja-autoasemarakennus tullaan myöhemmin purkamaan osana Kanalin Länsirannan alueen toteuttamista. Tilapäisjärjestelyt ovat voimassa, kunnes uusi linja-autoasema valmistuu tulevan kauppakeskuksen yhteyteen.

Paikallisliikenteen reittikartta 2019

Laiturikartta