Ajankohtaista

Lönnströmin taidemuseo mukana Opi museossa -viikolla

Flora_Danica_Lönnströmin_mediakuva

Suomen Museoliiton koululaisten ja opiskelijoiden Mennään museoon -viikko on nyt Opi museossa -viikko. Sitä vietetään kymmenettä kertaa museoissa ympäri Suomen 2.–5.10. Oppimispaikkana ovat museoiden ohella koulut. Raumalla teemaviikko näkyy Lönnströmin taidemuseon sekä kotimuseon toiminnassa.

Lönnströmin taidemuseo on mukana teemaviikolla kuvataiteilijoiden Tellervo Kalleisen ja Oliver Kochta-Kalleisen Keskustelupuisto-projektilla Rauman Lyseon lukion pienryhmän kanssa perjantaina 5.10. Tellervo Kalleisen vetämässä Keskustelupuisto-työpajassa oppilaat pohtivat julkista tilaa ja suunnittelevat muutoksia valittuun sisätilaan koululla. Aluksi ryhmä valitsee sopivan tilan, luo työskentelylle säännöt ja sopii miten yksilölliset suunnitelmat tilasta dokumentoidaan. Seuraavien kolmen viikon aikana oppilaat luovat tilaan omat henkilökohtaiset suunnitelmansa.

Työpaja jatkuu Opi museossa -viikon jälkeen tiistaina 30.10. Tuolloin alkavat neuvottelut, kuinka yksilöllisistä ideoista ja toiveista päästään yhteisölliseen suunnitelmaan – ja kuinka päätökset tehdään? Toteutusprosessi jatkuu kuvaamataidonopettaja Emilia Badyarin johdolla kuukauden ajan. Muuttuneen tilan avajaistapahtuma on Rauman Lyseon lukion itsenäisyyspäivän juhlassa perjantaina 30.11.

Yhteistyö toteutuu Satakunnan lastenkulttuuriverkoston tuella.

Lisäksi Teresia ja Rafael Lönnströmin kotimuseo on avoinna keskiviikkona 3.10. klo 16-19. Opiskelijoille on ilmainen sisäänpääsy museoon. Opastettu kierros järjestetään museossa klo 18, joka on myös opiskelijoille maksuton.

 

Kuva: Lönnströmin museot