Ajankohtaista

Lönnströmin taidemuseon projektihakuun saapui 72 hakemusta

Flora_Danica_Lönnströmin_mediakuva

Lönnströmin taidemuseon järjestyksessään neljäs projektihaku kuvataiteilijoille päättyi 15.10. Määräaikaan mennessä saapui 72 hakemusta.

Teresia ja Rafael Lönnströmin Säätiön hallitus valitsee lähivuosina toteutettavan projektin valintaraadin ehdotuksen pohjalta. Tänä vuonna valintaraadin muodostavat koulutusjohtaja Päivi Granö Säätiön hallituksesta, museonjohtaja Jenny Valli ja amanuenssi Arja Roivainen. Valittu projekti julkistetaan Teresia Lönnströmin syntymäpäivän yhteydessä 13.12.

Raumalainen Lönnströmin taidemuseo järjestää vuosittain avoimen haun ja toteuttaa nykytaideprojekteja yhdessä valitun kuvataiteilijan tai taiteilijaryhmän kanssa. Nyt valittavaan projektiin Säätiön hallitus on varannut 100 000 euroa, joka jakautuu taiteilijalle tai työryhmälle maksettavaan taiteilijakorvaukseen ja projektin tuotantokustannuksiin. Näiden kustannusten lisäksi taidemuseo vastaa projektin yleisötyöstä, viestinnästä ja dokumentoinnista.

Parhaillaan Lönnströmin taidemuseo toteuttaa Tellervo Kalleisen ja Oliver Kochta-Kalleisen kanssa Keskustelupuisto – peli yhteisestä maaperästä -nykytaideprojektia (2018–2020) Raumalla. Tänä vuonna Jani Ruscican Flatlands-esitykset (2017–2018) nähtiin Posellissa Rauma Festivon yhteydessä sekä Helsingissä Musiikkitalossa. IC-98:n (Visa Suonpää ja Patrik Söderlund) Khronoksen talo -projektin (2016–2017) virtuaalitodellisuusympäristö valmistui tänä vuonna ja se on koettavissa museon Galleriassa sekä ladattavissa verkon kautta.

Teresia ja Rafael Lönnströmin Säätiö on perustettu teollisuusneuvos Teresia Lönnströmin (1895–1986) testamenttimääräyksen mukaisesti 1987. Säätiön tarkoituksena on kuvataiteen edistäminen. Säätiö ylläpitää Raumalla sijaitsevaa Teresia ja Rafael Lönnströmin kotimuseota (avattu 1988) ja Lönnströmin taidemuseota (avattu 1993).