Ajankohtaista

Lukuvuosi päättyy Rauman kouluissa 2.6.

Viittaavia lapsia luokassa.

Kesäloma häämöttää kaikkien kouluasteiden oppilailla. Rauman ala- ja yläkouluissa sekä Rauman Lyseon lukiossa lukuvuosi päättyy touko-kesäkuun vaihteessa lauantaina 2.6. kevätjuhlien ja lakkiaisten merkeissä.

Raumalla kesälomaa viettää tänä vuonna kaikkiaan noin 2 500 alakoululaista, mukaan lukien Rauman freinetkoulun ja normaalikoulun oppilaat. Yläkoululaisia lomailee noin 1 200, mukaan lukien Rauman normaalikoulun oppilaat. Rauman Lyseon lukiosta kesäloman viettoon lähtee noin 700 lukiolaista ja uusia ylioppilaita valmistuu tänä keväänä 163.

Tulevana syksynä ensimmäistä kertaa koulutielle astelee Raumalla 407 ekaluokkalaista.

Kodisjoen koulussa touhutaan viimeinen viikko yhdessä

Kodisjoen alakoulussa vietetään kesälomaa edeltävä viikko yhteisen tekemisen merkeissä. Kodisjoen koulun rehtori Sirpa Lammisen mukaan luvassa on vielä perinteistä yhteistoimintaa koko koulun kesken eli pelejä ja leikkejä. Kouluasioihin ja oppimiseenkin keskitytään silti vielä muun toiminnan lomassa. Luokat ja pulpetit huolehditaan kesäkuntoon, jotta syksyllä on mukava palata takaisin koulun penkille.

Torstaina lapsilla on päättäjäiskirkko ja lauantaina vietetään pienimuotoista juhlahetkeä. Tulevasta vuodestakin ehditään vielä pitää ideapalaveri lukuvuoden päätteeksi. Lammisen mukaan kesälomaa odotetaan Kodisjoen koulussa sopivasti.

– Lämpimiä päiviä on hyödynnetty jo koulutyön lomassa. Olemme viihtyneet paljon ulkona ja oppituntejakin olemme siirtäneet ulos esimerkiksi ulkomatikan ja -äidinkielen muodossa, Lamminen kertoo.

Lamminen toivottaa koululaisille rentouttavaa lomaa.

– Nauttikaa ulkoilusta, uikaa ja lukekaa paljon!

Raumanmeren peruskoulussa tanssahdellaan ja pelaillaan ennen lomaa

Raumanmeren peruskoulussa on tekemisen täyteinen viikko ennen kesälomaa. Koulutyön parissa aherretaan, mutta mukaan mahtuu myös rentoakin tekemistä. Tiistaina 29.5. yläkoululaiset pääsevät iltapäiväksi Kivikylän areenalle kevätkonserttiin, jossa nuoria viihdyttävät yläkoulujen bändit ja HesaÄijä.

Keskiviikkona Raumanmeren koulussa on tavanomainen koulupäivä. Torstaina vietetään koulun tanssiaisia ja tutustutaan elokuvakurssilaisten tekemiin elokuviin oppituntien lomassa. Perjantaina on vuorossa opettajien ja oppilaiden välinen perinteinen pesäpallomatsi. 9.-luokkalaisten kanssa harjoitellaan myös todistustenjakoseremonian kulkua.

– Kesälomalle lähdetään hyvillä mielin, mutta 9.-luokkalaisille tämä kesä on varmasti jännittävä kun edessä on siirtyminen seuraavan asteen opintoihin. Opinto-ohjaajamme ovat kuitenkin paikalla ja tavoitettavissa niin, ettei ketään jää jatkosuunnitelmiensa kanssa yksin, Raumanmeren peruskoulun rehtori Jarmo Lehtonen kertoo.

Lehtonen muistuttaa kesälomalaisia pitämään vuorokausirytmistä kiinni, mutta myös rentoutumaan.