Ajankohtaista

Lumen-valotaideviikko loihtii tutuista kohteista taideteoksia – valaistavat kohteet julki

Lumen-valotaideviikon tunnus

Rauman tammikuuta valaisevan Lumen-valotaideviikon järjestelyt etenevät hyvää vauhtia ja valaistavat kohteet on julkaistu. Viime syksynä 120 vuotta täyttäneen Rauman Energian aloitteesta lähteneen valotaideviikon kohteet ovat helposti käveltävän reitin varrella, joka kulkee läpi Vanhan Rauman. Valotaideviikkoa vietetään 22.–30.1. Teosten on tarkoitus olla valaistuna päivittäin klo 17–23.

– Raumalla on runsaasti kauniita kohteita, joihin on mahtava päästä tekemään valotaidetta ihmisten iloksi. Kohteet valikoituivat varsin runsaasta tarjonnasta ja pyrimme suunnittelemaan kokonaisuuden niin, että kohteet on helppo saavuttaa vaikka iltakävelyllä, Lumen-valotaideviikon teknisestä toteutuksesta vastaava Mikko Kiviharju kertoo.

Lumen-valotaideviikolle on odotettavissa valoteosten ihailijoita myös Rauman ulkopuolelta. Mikko Kiviharju odottaa tapahtumaviikolle viisinumeroista kävijämäärää. Osuuskauppa Keula on Rauman Energian kanssa mahdollistamassa valotaideviikkoa. Näin ollen Lumen-valotaideviikon alkupisteeksi valikoitui Prismakeskus. Sieltä matka jatkuu Pyhän Ristin kirkolle ja Vanhalle Raatihuoneelle.

Raatihuoneelta valotaidereitti kulkee ravintola Amarillolle, kaupungintalolle ja sen sisäpihan läpi Tarvonsaaren koululle, jonka julkisivu valaistaan Rauman Energian 120-vuotista historiaa kunnioittavalla taideteoksella. Koululta matka jatkuu reitin viimeiselle pysäkille Parpansalin puistoon, josta voi ihastella valaistua Rauman pääkirjastoa.

Lumen-valotaideviikkoa ovat tukemassa myös Rauman seurakunta, Viestintäosakeyhtiö Bonde, Rakastunut Raumaan -yhteisö sekä Rauman kaupunki.

Tarkempia kuvauksia Lumen-valotaideviikon kohteista julkaistaan osoitteessa lumenrauma.fi ja tapahtumaan liittyvää uutisointia voi seurata myös Rauman Energian somekanavissa sekä aihetunnisteella #lumenrauma.

Lumen-valotaideviikon tekninen tuottaja Mikko Kiviharju
Lumen-valotaideviikon tekninen tuottaja Mikko Kiviharju

Taideteokset ja taiteilijat:

Prismakeskus, Porintie 4
”Mare Nostrum”, Lumen tekniikkakollektiivi

Pyhän Ristin Kirkko, Luostarinkatu 1
”Lepidoptera”, Niko Tiainen

Vanha Raatihuone, Kauppakatu 13
”Kiteistä pitsiä”, Tarmo Thorström

Amarillo, Savilankatu 1
”Amarillo”, Eero Seppälä

Kaupungintalon vanha osa, Kanalinranta 3
”Värin ja Valon tanssi”, Tommi Löytty

Kaupungintalon sisäpiha, Kanalinranta 3
”Lumen aistimus”, Tarmo Thorström

Tarvonsaaren koulu, Lyseokatu 2
“Toimivaa raumalaista arkea – Rauman Energia 120 vuotta”, Niko Tiainen

Rauman pääkirjasto, Alfredinkatu 1
“Pohditko koskaan mitä kirjaston hyllyjen välissä tapahtuu, kun pimeä laskeutuu?”, Joonas Nordlund