Ajankohtaista

Lyhytelokuvien sarja esittelee Rauman työpaikkatarjontaa

Kuvakaappaus agenttitrailerista, kuvassa teksti työpaikkoja tarjolla.

Rauman kaupunki on teettänyt yhteistyössä paikallisen elinkeinoelämän kanssa kuusiosaisen sarjan lyhytelokuvia Rauman työpaikkatarjonnan esittelemiseksi ja osaavan työvoiman saamiseksi alueelle. Tänään tiistai-iltana 19.11. julkaistaan sarjan ensimmäinen jakso, joka esittelee metalliteollisuuden työpaikkoja.

– Tänä iltana Iso-Hannun elokuvateatteri täyttyi projektissa mukana olleista sekä kaupungin kutsuvieraista. Ensi-illassa näytettiin koko kuusiosainen sarja, mutta suurelle yleisölle elokuvat julkaistaan yksi kerrallaan noin viikon välein. Metalliteollisuuden jälkeen julkaisuvuorossa ovat meriklusteri, palveluala, elintarviketeollisuus, metsäklusteri ja kemianteollisuus sekä teollisuuden palveluliiketoiminta. Jokainen jakso keskittyy yhteen elinkeinosektoriin, strateginen viestintäasiantuntija Kristiina Lehtonen kertoo.

Elinkeinoelämän ja kaupungin elokuvayhteistyö perustuu yhteiseen huoleen osaavan työvoiman saamisesta alueelle. Raumalle on pystytty luomaan paljon työpaikkoja, joihin paikallinen työvoimatarjonta ei riitä. Lyhytelokuvien sarja on yksi keino markkinoida avoinna olevia työpaikkoja ja samalla kertoa terveellisestä, turvallisesta ja palvelevasta kaupungista, joka tarjoaa asukkailleen hyvän elämän edellytykset ja sujuvaa arkea. Elokuvilla halutaan myös murtaa vanhoja käsityksiä työnteosta teollisuudessa ja kertoa, minkälaisia ovat nykyajan teollisuustyöpaikat.

– Raumalainen elinkeinoelämä on toivonut kaupungilta toimenpiteitä Rauman markkinointiin, jotta raumalaiset yritykset saisivat houkuteltua osaavia työntekijöitä. Sekä kaupunki että yritykset voivat käyttää elokuvia asukasmarkkinoinnissa ja rekrytointimarkkinoinnissa. Ne annetaan myös oppilaitosten opinto-ohjaajien käyttöön yläkouluissa ja ammattioppilaitoksissa. Elokuvat ovat lisäksi hyvä markkinoinnin apuväline messukäytössä, yritysasiantuntija Mirja Kotiranta sanoo.

Elokuvat on toteutettu hyödyntäen suosittua agenttiteemaa, joka syntyi Rauman Tarinan kakkososan jalkauttamiseksi. Teema on saanut hyvää palautetta sekä raumalaisilta että muilta kunnilta. Agenttiteemalla kannustetaan kaikkia raumalaisia, yrityksiä ja yhteisöjä toimimaan Rauma-agentteina eli kertomaan Raumasta hyvää ja markkinoimaan Raumaa loistavana kotipaikkana.

Perinteisten yritysesittelyvideoiden sijasta toteutettiin elokuvia, jotka esittelevät työpaikkoja. Katsojan mielenkiintoa pitää yllä kaksi Rauma-agenttia, jotka saavat tehtäväkseen tutustua raumalaisten yritysten työtehtäviin. Agentteja näyttelevät Palvelupiste Pyyrmanin palveluneuvoja Sanna Rantala ja kaupungilla kesätyöntekijänä ollut Mikael Saive. Muut näyttelijät ovat raumalaisten yritysten työntekijöitä.

Elokuvat ovat viime vuoden agenttielokuvista poiketen värillisiä ja niissä on puhetta. Elokuvat on tekstitetty suomeksi ja niistä on tehty myös versiot englanninkielisillä tekstityksillä. Ensimmäinen lyhytelokuva on katsottavissa tiistai-iltana 19.11. Elokuvia julkaistaan viikoittain Rauman kaupungin sosiaalisen median kanavissa ja kaupungin nettisivuilla.

Osaava työvoima, osa 1 – Metalliteollisuus

Rauman kaupungin YouTube-kanava