Ajankohtaista

Maailmanperintökohteiden hoitoavustukset ovat haettavissa 11.11. asti

Syksyistä Vanhaa Raumaa.

Rauman kaupunki muistuttaa, että Museovirastolta voi hakea maailmanperintökohteiden hoitoavustuksia 11.11. klo 15 asti. Avustukset on tarkoitettu maailmanperintökohteen rakennusten ja rakennelmien omistajille – esimerkiksi Vanhan Rauman kiinteistöjen korjausten suunnitteluun ja toteuttamiseen. Hoitoavustuksilla tuetaan alueen maailmanperintöarvojen säilymistä.

– Hoitoavustuksia voi hakea esimerkiksi ikkunoiden kunnostamiseen, hirsivaurioiden korjaamiseen, vesikaton kunnostamiseen tai julkisivun vaurioiden korjaamiseen. Erityisesti rakennusten uhanalaisten osien säilyminen koetaan tärkeänä, kaavoitusarkkitehti Mervi Tammi kertoo.

Museovirasto voi tukea kunnostushanketta enintään 50 prosentilla hankkeen kokonaiskustannuksista.

– Raumalle osoitettujen avustusten kokonaissumma on yleensä ollut merkittävä suhteessa muihin kohteisiin. Hakemus kannattaa laatia tarkasti. Tehtävät toimenpiteet tulee suunnitella yksityiskohtaisesti ja kuvata ne hakemuksessa huolellisesti, kaavoitusarkkitehti Henri Raitio sanoo.

Maailmanperintökohteiden hoitoavustuksia tulee hakea ensisijaisesti sähköisen järjestelmän kautta.

Ennen avustuksen hakemista voi tarvittaessa olla yhteydessä avustuskohteiden valvojiin. Maailmanperinnön hoitoavustusten valvojina Vanhassa Raumassa toimivat arkkitehdit Henri Raitio ja Mervi Tammi. Myös Museovirastolta saa neuvontaa avustuksiin liittyvissä asioissa.

Rauman kaupunki järjestää yhdessä Museoviraston kanssa infotilaisuuden avustuksista keskiviikkona 14.10. klo 17 kaupungintalon valtuustosalissa, osoitteessa Kanalinranta 3. Tilaisuudessa huomioidaan koronaohjeistukset sekä riittävät turvavälit.