Ajankohtaista

Maalaus- ja asennustyöt etenevät Kaunisjärven hyvinvointikeskuksessa

Kaunisjärven hyvinvointikeskus sääsuojan alla.

Kaunisjärven hyvinvointikeskuksen peruskorjausurakka etenee koko kesän ajan sääsuojan alla. Kiinteistössä jatkuvat maalaustyöt, väliseinien muuraus ja ulkoseinien tiivistys. Rakennuksen neljännen kerroksen wc-tiloihin on asennettu jo laattoja ja lattiamattoa. Ensimmäisessä kerroksessa puretaan puisia seinärakenteita.

– Ensimmäisen kerroksen maavaraisissa osissa tehdään kuluvalla viikolla viemäreiden roilotuksia eli upotetaan asennuksia lattiarakenteisiin. Tämän jälkeen työt jatkuvat kellarikerroksessa. Viemäreiden kaivuutyöt ovat käynnissä. Rakennuksen katolla asennetaan kolmatta ilmanvaihtokonehuonetta, rakennuttajapäällikkö Kimmo Salminen kertoo.

Maalaustöitä tehdään kolmannessa kerroksessa. Ensimmäisessä kerroksessa muurataan väliseiniä ja toisessa kerroksessa tiivistetään huoneiden ulkokulmia. Lämmitys-, vesi- ja viemäriverkostoja puretaan ja uusia runkolinjoja rakennetaan. Sähkötöitä tehdään mittavasti koko kiinteistössä.

Julkisivun parannustyöt alkavat vesikattotöiden valmistuttua.

Aikataulu tarkentuu elokuussa

Hyvinvointikeskuksen peruskorjaus on hieman jäljessä arvioidusta valmistumisaikataulusta. Vesikattotöiden ja sääsuojan asennuksen yhteydessä ilmeni rakenteellisia haasteita, jotka veivät hieman toivottua enemmän aikaa. Aikataulua tarkennetaan elokuun alkupuolella.

– Tavoitteena on edelleen, että Kaunisjärven hyvinvointikeskus valmistuu keväällä 2022 ja käyttäjät pääsevät tekemään muuttoa syksyllä 2022. Ensimmäiset kaluste- ja laiteasennukset alkavat todennäköisesti kesä-elokuussa, Salminen sanoo.

Älykuntosali suunnitteilla

Kaunisjärven hyvinvointikeskukseen suunnitellaan ikäihmisten kuntosalia. Tavoitteena on, että kuntosali voidaan varustella niin sanotuilla älylaitteilla.

– Ajatuksena on, että ikäihmiset saavat kuntosalilaitteet, jotka tunnistavat käyttäjän kuntotason. Tällöin jokainen laite toimii yksilöllisesti kullekin käyttäjälle sopivalla vastuksella, Salminen sanoo.

Kaunisjärven hyvinvointikeskuksen peruskorjausurakka valmistuu keväällä 2022.