Ajankohtaista

Maisemapellot kukkivat tänä kesänä entisellä taimistoalueella ja Pyynpäässä

auringonkukka ja hunajakukka

Raumalaiset pääsevät tänä kesänä nauttimaan maisemapelloista kaupungin entisellä taimistoalueella Äyhönjärventien ja Lensunkadun kulmauksessa sekä Pyynpäänkadun varrella. Pelloilta saa poimia kukkia omaksi iloksi loppukesästä.

– Molempiin maisemapeltoihin kylvettiin kesäkuun alussa auringonkukkia. Taimistoalueen pelto on ollut pitkään kesannolla, joten odotamme mielenkiinnolla kukkaloiston kehittymistä. Viime viikonlopun sateet tekivät toivon mukaan hyvää itämiselle, puistotyönjohtaja Päivi Luotonen kertoo.

Taimistoalueen uudelle kukkapellolle löytää helposti kaupunginpuutarhan huoltotien kautta. Kyseessä on monipuolinen kokeilukohde, jossa tavoitellaan niin sanottua kukkajatkumoa – toisin sanoen kukkivia ravintokasveja on tarjolla pölyttäjille ja muille hyönteisille sekä pörriäisille alkukeväästä pitkälle syksyyn.

– Kohteeseen on tarkoitus tuoda vielä vanhat istutusaltaat, joihin istutetaan erilaisia keto- ja niittykasveja. Kaupunkilaiset voivat käydä vaikka testaamassa tietouttaan kasvintunnistuksessa, Luotonen sanoo.

Hyönteishotelli täydentää taimistoaluetta

Taimistoalueen maisemapellon läheisyyteen on pystytetty hulppea hyönteishotelli. Hotelliin odotetaan useita asukkaita, sillä tarjolla ovat mukavat, luonnon- ja kierrätysmateriaaleista rakennetut tilat.

– Hotellin sisustuksessa on käytetty muun muassa järviruokoputkiloita, lipstikan onttoja varsia, siemenkotia, kaarnaa, kuorta ja lahopuuta. Lisäksi puuosiin on porattu reikiä, Luotonen kertoo.

Hyönteishotellin on suunnitellut ja toteuttanut Wihertoimen rakentamisen työryhmän työnjohtaja Raimo Parviainen. Maisemapeltojen urakoitsijana toimi Tmi Tomi Vaahtera.

Hyönteishotelli kaupungin entisellä taimistoalueella Äyhönjärventien ja Lensunkadun kulmauksessa.