Ajankohtaista

Matkailun kesätyöntekijät taitavat asiakaspalvelun

Matkailun kesätyöntekijät seisovat matkailuneuvonnan ulko-ovella.

Rauman kaupungin matkailupalveluissa työskentelee tänä kesänä neljä matkailun kesätyöntekijää. Työpisteet vaihtelevat Palvelupiste Pyyrmanin ja Vanhan Raatihuoneen välillä. Nuoret ovat hyvällä fiiliksellä ja valmiina auttamaan sekä opastamaan niin kaupunkilaisia kuin turistejakin.

Melissa Malmsten, 23 ja Vivian Lawman, 25, aloittivat kesätyöt kesäkuun alussa ja työt jatkuvat aina elokuun loppuun asti.

Matkailun kesätyöntekijöiden työnkuvaan kuuluu muun muassa asiakaspalvelua, matkailijoiden ja turistien opastusta, kaupunkilaisten palvelua, esitteiden jakamista sekä sähköposteihin ja puhelimeen vastaamista. He suunnittelevat myös Vanhan Rauman kävelykierroksia.

– Kivaahan täällä Rauman matkailussa on ollut. Minulle on annettu vastuuta myös opastusten järjestelyistä, kuten oppaiden varaamisesta, Vivian kertoo.

Samaa mieltä on Melissa.

– Olen tykännyt kovasti, varsinkin asiakaspalvelu on mukavaa hommaa. Kerään myös vastauksia Vanhan Rauman kävijätutkimukseen. Kesätyö matkailupalveluissa tuo hyvää kokemusta.

Kysyttäessä kielitaidon tarpeesta, on selvää, ettei ilman englannin kielen taitoa matkailualalla pärjää.

– Pääasiassa asiakkaiden kanssa keskustellaan suomeksi ja englanniksi, joten englannin kielen taito on välttämätön. Muista kielistä on tietysti aina apua, jos edes hieman ymmärtää, Vivian toteaa.

Melissa ja Vivian nostavat Rauman nähtävyyksistä esiin erityisesti Vanhan Rauman, Rauman museot, Poroholman, Kuuskajaskarin ja Kylmäpihlajan sekä toisen maailmanperintökohteen, Sammallahdenmäen Lapista.

– Meiltä voi kysyä mitä vaan, selvitämme ja ohjaamme asiakkaan eteenpäin jos emme heti tiedä vastausta!

 

Melissa on kotoisin Raumalta, joten paikallistuntemusta löytyy taskuista. Melissa opiskelee Turun yliopistossa uskontotiedettä, mutta on viime vuosina syventynyt myös matkailuun sivuaineena. Hän on humanististen tieteiden kandidaatti.

Vivian on kotoisin Laitilasta, joten naapurikuntakin on hänelle entuudestaan tuttu. Vivian on valmistunut tradenomiksi vuonna 2016 ja opiskelee nyt aktiviteettimatkailua Kajaanin ammattikorkeakoulussa. Kesä kuluu mukavasti töiden merkeissä Raumalla.