Ajankohtaista

Merikoulun kiinteistön sääsuojan purkutyöt loppusuoralla – uudessa ravintolarakennuksessa tehdään pintatöitä

Rauman merikoulun julkisivua rakennusvaiheessa.

Rauman merikoulun kiinteistön peruskorjausurakka eteni talven aikana sääsuojan alla. Rakennuksen C-osan vesikattotyöt ovat valmiit, ja sääsuojan viimeisen osan purkutyöt alkavat kuluvalla viikolla. Kevään aikana vesikatolle asennetaan aurinkopaneelit.

C-osan ikkunat on myös uusittu. Uuden ulkoseinärakenteen päälle asennetaan parhaillaan julkisivuverhousta.

Kiinteistön toisen kerroksen luokkatilojen katto- ja seinäpinnat ovat pääosin valmiit, ja lattiapinnoitustyöt ovat käynnissä. Lisäksi tiloissa tehdään valaisin- ja kalusteasennuksia.

– Ensimmäisessä kerroksessa sijaitsevissa työsaleissa viimeistellään katto- ja seinäpintoja sekä tehdään viimeisiä kanava- ja kaapeliasennuksia, rakennuttajainsinööri Mitri Vahamäki kertoo.

C-osaa laajennettiin peruskorjausurakan yhteydessä. Uuden varastorakennuksen teräsrunko on pystytetty ja seuraavaksi asennusvuorossa ovat ontelolaatat.

Merikoulun uusi elementtirakenteinen ravintolarakennus rakennettiin talven aikana. Keittiötiloissa tehdään laatoitustöitä. Myös valmistuskeittiön ilmanvaihto- ja putkiasennukset ovat alkaneet. Keittiölaitteita aletaan asentaa viikolla 16.

– Ravintolasalin seinäpinnat on maalattu. Alakattotyöt sekä lattiapinnoitus tehdään huhtikuun aikana. Rakennuksen isot ikkunat tarjoavat hienon näkymän sataman suuntaan, Vahamäki sanoo.

Purku- ja maanrakennustöitä luvassa vielä keväällä

Merikoulun koulurakennusten keskellä sijaitsevan Kiikartorni-rakennuksen purkutyöt ovat parhaillaan käynnissä.

– Myös maanrakennustöitä riittää keväällä, sillä C-rakennuksen salaojien uusiminen, sähköputkitukset ja piha-alueiden viimeistely ovat vielä tekemättä, Vahamäki lisää.

Merikoulun peruskorjausurakka valmistuu kesäkuun lopulla. Sen jälkeen kohdetta aletaan kalustaa. Opetus uusissa tiloissa alkaa elokuussa.

Pääurakoitsijana toimii MVR-Yhtymä Oy.

Kaivinkone Rauman merikoulun rakennustyömaalla. Rauman merikoulun lasiseinä.