Ajankohtaista

Merikoulun opiskelija-asuntola peruskorjataan kesän aikana

Samk Merenkulkualan koulu

Merikoulun asuntolassa aloitetaan mittava peruskorjaus kesän aikana. Suunnitelmat valmistuvat viikolla 19 ja sen jälkeen lähetetään tarjouspyynnöt.

Kyseinen asuntola on ollut tähän asti WinNovan käytössä. Peruskorjauksen yhteydessä suuri osa nykyisistä soluasunnoista muutetaan yksiöiksi. Yksiöitä vuokrataan jatkossa kaikille opiskelijoille. Joitakin soluasuntoja jää yhä WinNovalle, jotta asuntolatoiminta voi jatkua pienemmässä mittakaavassa.

– Kyseessä oleva hanke on peruskorjaus eli huoneistotyyppejä muutetaan soluasunnoista yksiöiksi. Samalla tehdään myös talotekninen peruskorjaus ja huoneistojen kaikki pinnat uusitaan, Rauman kaupungin kiinteistöjen isännöitsijä Lauri Sillanpää kertoo.

Yksiöt tulevat olemaan kooltaan 32 neliötä. Asuntoja vuokraa ja isännöi ulkopuolinen toimija. Uudet asukkaat voivat muuttaa remontoituun taloon kesällä 2021.

Energiatehokkuus huomioidaan hankkeessa

Myös energiatehokkuus huomioidaan osana hanketta. Ikkunoiden uusimisessa kiinnitetään huomiota niiden parempaan U/LT/g-arvoon eli lämmönläpäisyyn, valonläpäisyyn ja aurinkoenergian kokonaisläpäisyyn. Uusien ikkunoiden myötä energiatehokkuus ja asumisviihtyvyys paranevat.

Suunnittelussa on huomioitu myös uusiutuva energia. Talon sähköntuotantoa varten on tarkoitus hankkia aurinkopaneelit. Hankinta toteutetaan kuitenkin ehdollisena, koska toteutuksen edellytyksenä on myönteinen tukipäätös, joka haetaan Business Finlandilta.

– Uusiutuvan energian määrä eli tässä tapauksessa aurinkopaneeleiden määrä tulisi olemaan 120 kappaletta eli yhteensä 38,4 KWp (kilowattipiikkiä), energia- ja automaatioasiantuntija Matti Lehtonen kertoo.

Järjestelmä on suuruusluokaltaan samankaltainen kuin Pohjoiskehän koulun aurinkopaneelijärjestelmä, joka on kooltaan 40 KWp (kilowattipiikkiä).