Ajankohtaista

Metsärunojamit Sammallahdenmäellä 21.7.

Sammallahdenmäki

Sunnuntaina 21.7. on mahdollista lähteä nauttimaan kulttuurista Unescon maailmanperintökohteessa. Pronssikautisten röykkiöhautojen ihmettelyn lisäksi tarjolla on upeita esiintyjiä. Kulttuuri-illassa kuullaan runoa, laulua, soittoa ja itkua. Kutsuvieraiden jälkeen on vuorossa kaikille avoin metsämikki, johon voi ilmoittautua etukäteen Ninalle Rintalalle, puh.044 292 8502 tai nina.s.rintala@gmail.com.

Tapahtumassa esiintyvät:

Minna Hokka
Sampo Sihvola
Juho Kuusi
Kalle Talonen
Jouni Tossavainen
Nina Rintala ja säestäjänä pianossa Heli Sinikangas

Tapahtuma alkaa opastetulla kävelyllä, joka lähtee liikkeelle klo 17 eteläiseltä infopisteeltä (Savulaaksontie 181) kohti maailmanperintöalueen pohjoispäätä. Kävelyn aikana kuullaan ensimmäiset runot sekä tietoa Sammallahdenmäestä. Esiintymispaikalle on myös helppokulkuinen, noin 200 metrin pituinen reitti alueen pohjoiselta infopisteeltä (Sammallahdentie), josta hyvät opasteet esiintymispaikalle.

Mukaan kannattaa varata säänmukaiset varusteet ja hyvät kengät, koska yleisölle ei ole alueella sateensuojaa ja maasto on kallioista.

Ohjelma alkaa klo. 18 pohjoispäässä, kutsuesiintyjien jälkeen on Avoin mikki -mahdollisuus kaikille halukkaille.

Tilaisuuden päätyttyä on mahdollisuus kävellä yhdessä takaisin eteläiselle infopisteelle.

Tapahtuma on osa Sammallahdenmäen juhlavuoden ohjelmaa. Sammallahdenmäki sai maailmanperintökohteen statuksen 20 vuotta sitten.

Tapahtumaan on vapaa pääsy ja sen järjestävät Rauman kaupungin kulttuuri- ja museopalvelut ja runoilija Nina Rintala. Se on myös osa Pitsiviikon ohjelmaa. Järjestämistä tukee lappilainen Gustaf Lundénin säätiö.