Ajankohtaista

Mnuu Huki -äänestyksen tuloksena toteutetaan neljä ehdotusta

osallistava budjetointi kuvituskuva

Rauman osallistuvan budjetoinnin äänestysvaihe oli käynnissä 6.–20.5. Määräaikaan mennessä saatiin yhteensä 1122 hyväksyttyä ääntä. Näistä 1053 annettiin sähköisesti ja 69 paperilomakkeilla Rauman kirjastoissa. Kokonaisäänimäärä tuplaantui viime vuoteen verrattuna.

Voittajaksi nousi Maltti ja Valtti -show sekä lasten temppurata Lapin liikuntahallilla kaikkiaan yli 260 äänellä. Toiselle sijalle pääsi aikuisten kehitysvammaisten Rauma 580 -teemajuhlat Ooperissa yli 200 äänellä. Kolmanneksi sijoittui ulkokuntoilulaitteiden lisääminen Kaakkuripuiston leikkikentän yhteyteen yli 160 äänellä. Neljäs toteutettava ehdotus on nuorten ulkoilmaelokuva, joka sai myös yli 100 ääntä.

– Annettuja ääniä tarkastettaessa huomattiin, että jotkut olivat toimineet ohjeiden vastaisesti ja äänestäneet samaa ehdotusta useammin kuin kerran tai antaneet äänensä useammalle kuin yhdelle toteutukselle. Tulosta korjattiin poistamalla ylimääräiset äänet. Korjauksilla ei kuitenkaan ollut vaikutusta lopulliseen äänestystulokseen, talousjohtaja Fredrik Lindström kertoo.

Neljään toteutukseen on käytettävissä yhteensä 30 000 euron Mnuu Huki -potti. Suunnittelutyö käynnistetään ripeästi, sillä rahat on varattu kuluvan vuoden talousarvioon.

– On mukavaa, että äänestyksen tuloksena päästään järjestämään kolme tapahtumaa. Nämä sopivat hyvin myös Rauma 580 -juhlavuoden teemaan. Toteutusten suunnitteluun osallistetaan kohderyhmiä mahdollisimman laajasti, Lindström sanoo.

Osallistuva budjetointi on toimintatapa, jossa asukkaat otetaan mukaan yhteisiä verovaroja koskevaan keskusteluun, suunnitteluun ja päätöksentekoon. Kaikki raumalaiset ja Rauman asioista kiinnostuneet saivat äänestää suosikkiaan 10 äänestysvaiheeseen edenneen ehdotuksen joukosta.

Lisätietoa Rauman kaupungin osallistuvasta budjetoinnista löytyy osoitteesta rauma.fi/osallistuva-budjetointi. Myös äänten jakautuminen on nähtävissä nettisivuilla.