Ajankohtaista

Muistisairaan läheisille tarjotaan valmennusta

Omaishoitajaliiton kehittämää alkavien omaishoitajien Ovet-valmennuksen® sovellusta tarjotaan ensimmäistä kertaa Raumalla muistisairaiden läheisille. MuistiOvet-valmennuksessa on huomioitu muistisairauteen sairastuneita läheisiään hoitavien näkökulma ja tarpeet. MuistiOvet on maksutonta pienryhmätoimintaa, jossa saa tietoa, taitoja ja vertaistukea.

Valmennuksen järjestävät yhteistyössä Satakunnan Omaishoitajat ja Läheiset ry, Rauman seudun Omaishoitajat ry sekä Varsinais-Suomen ja Satakunnan Muistiluotsi. Valmennuksen kesto on 16 tuntia ja se toteutetaan neljänä peräkkäisenä maanantaina 26.2.-19.3.2018 klo 12-16 Kaunisjärven vanhainkodilla. Valmennukseen otetaan 10 alkavaa omaishoitajaa.

Valmennukseen ovat tervetulleita kaikki, jotka huolehtivat apua tarvitsevasta muistisairaasta läheisestään. Omaishoitolakiin tulleen muutoksen mukaan 1.1.2018 omaishoitosopimuksen tehneiden omaishoitajien valmennus on kunnan järjestämisvastuulla, joten myös sopimusomaishoitajat ovat tervetulleita Ovet-valmennukseen tai MuistiOviin, kun he ovat ensin käyneet kunnan valmennuksen tai sopineet sen toteutumisesta kunnan kanssa.

Lisätietoa valmennuksesta antaa Susanna Ronimus, puh. 044 026 6300 ohjaaja@sataomaishoitajat.fi