Ajankohtaista

Musiikkia, lähiruokaa ja perinteitä – katso lista elokuun tapahtumista

Ihmisiä kesällä Kalatorilla toritapahtumassa.

Päivät lyhenevät ja aurinko laskee aikaisemmin, mutta tapahtumakesä jatkuu. Raumalla ja lähialueilla järjestetään paljon tapahtumia myös elokuun aikana. Ohjelmaa on niin käsitöiden, ruoan kuin kulttuurinkin ystäville.

Koko tapahtumakalenteriin voi tutustua Rauman kaupungin nettisivuilla.

Tapahtumakalenterin avasi perjantaina 4. elokuuta 24. kerran järjestettävä jääkiekon Pitsiturnaus, jonka ensimmäinen peli alkoi kello 9 ja loppuottelu käynnistyy kello 20.

Lapin löylypäiviä vietetään 4.–6.8. eri puolilla Lappia. Tapahtuma alkaa perjantaina #lappionauki -yrityssuunnistuksella sekä kello 17–22 järjestettävällä Patolammen partaalla -tapahtumalla. Viikonlopun aikana voi tutustua muun muassa VPK:n kalustoon, kuunnella erilaisia musiikkiesityksiä, ihastella tankotanssia, seurata keppihevosten Lappi Cup –finaalia sekä nauttia markkina-alueen annista. Lisätietoja viikonlopun tapahtumista löytyy Lapin löylypäivien Facebook-sivuilta, Vireä Lappi ry:n nettisivuilta sekä Rauman Yrittäjät ry:n nettisivuilta.

Lauantaina 5.8. voi tutustua torilla Rauman seudun yhdistysten toimintaan. Paikalle saapuvat Rauman seudun 4H-yhdistys ry, Rauman Meripelastusyhdistys ry ja Fikuleeri ry. Sunnuntaina 6.8. järjestetään kesän viimeinen sunnuntaikirppis kauppatorilla kello 12–16.

Tiistaina 8. elokuuta käynnistyy kamarimusiikkifestivaali Rauman Festivo. 8.–12.8. välisen ajan kestävällä festivaalilla voi nauttia erilaisista ilmaiskonserteista muun muassa Posellissa, Pyhän ristin kirkossa ja Rauma-salissa. Festivon ohjelmaan voi tutustua tapahtuman nettisivuilla.

Rauma Bluesia vietetään 11–12.8. Tapahtuma alkaa perjantaina kolmella eri klubilla, jotka järjestetään Ravintola Kalliossa, Buena Vistassa sekä Café Salissa. Lauantain pääkonsertti järjestetään Parpansalin kentällä. Lisää tapahtumasta voi lukea Rauma Bluesin nettisivuilta.

16.8. tulee 120 vuotta siitä, kun Rauman rautatie otettiin käyttöön. Radan käyttöönoton vuosipäivää juhlistetaan juhlaseminaarilla Rauma-salissa sekä kolmella edestakaisella höyryveturimatkalla Raumalta Kiukaisiin ja takaisin. Tutustu juhlaseminaarin ohjelmaan sekä höyryveturin aikatauluihin.

Blue Sea Film Festival valtaa keskustan alueen 17.–20.8. Tarjolla on runsas valikoima klassikkoelokuvia ja uutuuksia kotimaasta ja Euroopasta. Tutustu koko ohjelmatarjontaan tapahtuman nettisivuilla.

Sunnuntaina 20.8. vietetään kahta erilaista ruokapäivää. Kulttuuritalo Posellissa vietetään Syödään yhdessä! -lähiruokatapahtumaa kello 12–16. Tapahtumassa voi nauttia paikallisista herkuista ja ruoista Komisario Palmun erehdys -elokuvaa katsellessa. Samana päivänä voi nauttia Ravintolapäivän antimista, jolloin tuhannet ihmiset ympäri maailmaa voivat perustaa ravintoloita päivän ajaksi. Oman ravintolan voi ilmoittaa mukaan Ravintolapäivän virallisilta sivuilta.

Vanhan Rauman Tammelassa vietetään Perinnekorjausmessuja 31.8. Tapahtumapaikalle saapuu runsas joukko alan ammattilaisia ja luvassa on työnäytöksiä ja tietoiskuja. Lisää aiheesta Perinnekorjausmessujen Facebook-sivulla.