Ajankohtaista

Nanun koulun muutto väistötiloihin loppusuoralla, Hj. Nortamon koulu osittain muuttovalmis toukokuussa

Nanun väistötilat luokkahuone

Nanun ja Hj. Nortamon koulujen väistötiloihin siirtymiset ovat edenneet suunnitelmien mukaisesti. Hj. Nortamon koulun muuttoa on viivästyttänyt arvioitua pidempään kestäneet perustustyöt, mutta väistötilat ovat kokonaisuudessaan muuttovalmiina loppukesästä.

Suurin osa Nanun väistötiloista jo käytössä
Nanun koulun väistötilat valmistuivat maaliskuussa. Koulun puhdistus- ja muuttoprosessit alkavat olla loppusuoralla. Tontille rakennetuista viidestä erillisestä rakennuksesta rakennukset A, C sekä D ovat jo koulun käytössä. Rakennus E otettiin vastaan 13.4. ja muutto valmistuu viikon 16 aikana.

Rakennus B valmistuu vaiheittain niin, että yläkerta, jossa sijaitsevat kuvataiteen ja musiikin luokat sekä muutamia perusluokkatiloja, valmistuu vapun jälkeen. B-rakennuksen alakerta valmistuu myöhemmin toukokuun aikana ja voidaan ottaa käyttöön elokuussa käsityö- ja kotitalousluokkien osalta.

Hj. Nortamon muutto pysynyt aikataulussa
Kaupunki tiedotti aiemmin, että Hj. Nortamon väistötilojen rakennuksen perustustyöt ovat kestäneet arvioitua pidempään johtuen maapohjan heikosta kantavuudesta, jonka johdosta perustamisessa jouduttiin turvautumaan paalutukseen sekä sen seurauksena teräksestä tehtyihin perustusratkaisuihin.

Arvion mukaan puolet tilaelementeistä on muuttovalmiina 15.5. Toinen puoli valmistuu kesällä ja on muuttovalmis 30.7. Käsitöiden opetukseen tarkoitetut tilat valmistuvat alustavien suunnitelmien mukaan 15.8., mutta todellinen ajankohta tarkentuu myöhemmin. Kalusteiden osalta on kysytty alustavaa hintahaarukkaa Nanun koulun kalustepuhdistajalta. Muun irtaimiston osalta on lähtökohtaisesti ohjeistettu, että käyttökelpoiset, ehdottomasti tarpeelliset ja hyväkuntoiset kirjat ja muut opetusvälineet viedään puhdistettavaksi.

Molempien koulujen osalta teknisten käsitöiden käyttöönotto on riippuvainen hankittavien koneiden toimitusaikataulusta, joka tehdään tilaajan hankintana ja jonka suunnitelmat ovat parhaillaan valmistumassa. Toimitusaika tilauksesta on arviolta 8 viikkoa. Lisäksi loma-ajat saattavat hidastaa toimitusta.

Vanhojen koulutilojen väliaikainen tai lyhytaikainen käyttö koskien uuden ja vanhan tilan välillä kulkemista, ohjeistetaan myöhemmin, kun saadut tutkimustulokset on käsitelty ja varmennetaan tilojen käyttömahdollisuus ja tarvittavat toimenpiteet terveysvalvonnalta.

Hj. Nortamon väistotilojen pohjapiirros (15.5. valmistuvat osat kuvan vasemmalla puolella)
Nanun koulun alueen mittapiirros