Ajankohtaista

Nanun koulun toiminta siirtyy huhtikuussa lähes kokonaisuudessaan väistötiloihin

Nanun koulun väistötilat huhtikuu 2018

Nanun koulun piha-alueella komeilee kolme valmista väistötilaa ja neljäs kokonaisuus valmistuu 16.4. Viides rakennus otetaan käyttöön elokuussa.

Opetus väistötiloissa aloitettiin maaliskuussa. Huhtikuun puolivälissä valmistuvaan neljänteen väistötilarakennukseen siirtyy vielä muutama luokka sekä hallintotilat ja oppilashuolto. Viimeiseksi valmistuvaan väistötilaan rakentuvat taito- ja taideaineiden, kuten musiikin, kuvataiteen, käsitöiden ja kotitalouden, luokat. Kotitaloustunnit pidetään Nanun koulurakennuksessa kunnes viimeinenkin väistötilakokonaisuus valmistuu, mutta muilta osin koulu tyhjenee huhtikuussa.

Nanun koulun rehtori Teija Warron mukaan väistötilat tarjoavat hyvät puitteet opetukseen ja luokkatilat tuntuvat toimivilta.

– Fiilis on hyvä. Rakentaminen sekä muutto ovat tapahtuneet suhteellisen nopealla aikataululla. Paljon on ollut tehtävää ja työntäyteisiä päiviä. Kun muutto väistötiloihin alkaa olla ohi, voidaan palata takaisin normaaliin koulunkäyntiin ja omien perustehtävien pariin uudessa oppimisympäristössä.

Kokemukset positiivisia jo alkumetreillä

Muutos on merkittävä ja palaute väistötiloista on ollut positiivista niin henkilökunnalta, oppilailta kuin huoltajiltakin. Uudet tilaratkaisut vaativat kuitenkin sopeutumista ja toisinaan soveltamista.

– Yhteistä isoa salitilaa väistötiloissamme ei valitettavasti ole, joten liikuntatunneilla hyödynnämme entistä enemmän lähiliikuntapaikkoja. Oppilaat sekä henkilökunta odottavat myös kovasti välituntialueen kehittämistä, minkä pitäisi kesän aikana edistyä, Warro kertoo.

Biologian ja maantiedon opettaja Antti Virtanen on väistötilojen opetusluokkiin tyytyväinen. Kokemus väistötiloista on tähän asti ollut hyvä ja luokkatilaa hän kuvaa edellistä paremmaksi.

Oppilaiden suusta kantautuu myös hyvää palautetta – avarat ja vaaleat tilat saavat kiitosta, sisäilmaongelmien aiheuttamat oireilut ovat vähentyneet ja ilma väistötiloissa on selkeästi parempi. Osaan luokista on hankittu myös uudet pulpetit.

Oppilaat on jaettu väistötilarakennuksiin ikäryhmittäin. 1.-2.-luokkalaiset ja esikoululaiset ovat samassa rakennuksessa, 3.-6.-luokkalaiset toisessa ja yläkoululaisten aineluokat kolmannessa. Yhdessä väistötilassa on yhteensä noin 10 erikokoista luokkatilaa kahdessa tasossa. Nanun koulussa on noin 380 oppilasta ja henkilökuntaa 50.