Ajankohtaista

Nanun koulussa ja Normaalikoulussa sekä koulukuljetuksissa noudatetaan 6.-luokkalaisten maskisuositusta 19.1. alkaen

Kasvomaski.

Satakunnan alueellinen tartuntatautien torjunnan työryhmä on täsmentänyt koululaisten maskisuositusta. Kouluissa ja koulukuljetuksissa otetaan käyttöön maskit 6.-luokkalaisista lähtien, mikäli samassa koulussa tai koulukuljetuksissa on myös vanhempia ikäluokkia. Raumalla uusi linjaus koskettaa kahta yhtenäiskoulua eli Nanun koulua ja Normaalikoulua sekä koulukuljetuksia. Kyseisissä kouluissa sekä koulukuljetuksissa otetaan käyttöön maskisuositus 6.-luokkalaisilla tiistaista 19.1. alkaen.

– Maskeja jaetaan oppilaille keskimäärin neljä päivässä. Mikäli samassa koulukyydityksessä kulkee 6.-luokkalaisten lisäksi vanhempia oppilaita, näille 6.-luokkalaisille jaetaan kouluissa kaksi maskia päivässä koulukyydityksissä käytettäviksi, sivistystoimialan toimialajohtaja Soile Strander kertoo.

Maskien käyttöä ei edellytetä alakouluissa, joissa opiskelee vain 1.–6.-luokkalaisia oppilaita.

Maskisuosituksen ikäluokan muutos huomioidaan myös Rauman musiikkiopiston, kansalaisopiston ja nuorisopalvelujen toiminnassa, mikäli opetukseen tai toimintaan osallistuu 6.-luokkalaisia.

Maskisuosituksen täsmentämisellä halutaan varmistaa lähiopetuksen jatkuminen ja palvelujen toimivuus. Ylä- ja alakoulut jatkavat normaalisti lähiopetuksessa.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen yleinen maskisuositus julkisissa sisätiloissa koskee 12-vuotiaita ja sitä vanhempia. Rauman kaupunki noudattaa toiminnassaan Satakunnan alueellisen tartuntatautien torjunnan työryhmän ja viranomaisten linjauksia. Vahvaa maskisuositusta jatketaan edelleen, vaikka Satakunta on siirtynyt koronan perustasolle.