Ajankohtaista

Neljänsien koronarokotusten kohderyhmä laajentuu Raumalla THL:n suositusten mukaisesti

Koronarokotus, koronarokotteita

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos on laajentanut neljännet koronarokotukset koskemaan iäkkäitä, jotka ovat järjestetyn kotihoidon tai omaishoidon piirissä sekä muita iäkkäitä, jotka eivät pärjää yksin kotona.

– Tehosteannoksen voi antaa, kun kolmannesta annoksesta on kulunut vähintään kolme kuukautta, ma. rokotuskoordinaattori Virpi Korteniemi kertoo.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan koronan sairastanut ja kolme rokoteannosta saanut henkilö ei tarvitse neljättä rokoteannosta.

Rauman terveyspalvelujen T0-osaston toukokuun rokotuspäivät löytyvät kaupungin nettisivuilta osoitteesta www.rauma.fi/koronarokotukset.

Rokotustilaisuudet järjestetään terveysturvallisesti turvavälit ja kasvomaskit huomioiden. Rokotuksen jälkeen henkilön tulee jäädä tarkkailuun vähintään 15 minuutiksi.

T0-osaston rokotustilaisuuksista saa kaikkia neljää rokoteannosta, jos on oikeutettu rokotteeseen. Rokotteelle tulijan on itse varmistettava rokotusvälit ja kuuluuko hän rokotettavaan ryhmään. Lisätietoa löytyy Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta.

– Kotihoidon piirissä olevien iäkkäiden neljännet koronarokotukset järjestetään palvelun kautta. Heidän ei tarvitse hakea neljättä koronarokotusta T0-osastolta, Korteniemi kertoo.

THL on jo aiemmin suositellut neljättä koronarokoteannosta 12 vuotta täyttäneille, joiden immuunipuolustus on voimakkaasti heikentynyt, 80 vuotta täyttäneille sekä iäkkäiden hoivakodeissa asuville.