Ajankohtaista

Nuoret kokosivat suosikkikohteistaan Vanhan Rauman mobiilireitin

Vanhaa Raumaa kuvattuna Isoraastuvankadulla kesällä.

Rauman historiakerho ja Rauman museo työstivät yhteistyössä mobiilireitin, jonka kohteet sijaitsevat Vanhassa Raumassa ja sen ympäristössä. Mobiilireitti tullaan julkaisemaan osoitteessa opimuseossa.fi. Historiakerhon nuoret valitsivat reitille Vanhan Rauman alueelta omia suosikkikohteitaan. Mukaan päätyi myös modernimpikin kohde Vanhan Rauman ulkopuolelta.

Reitille valikoituneissa kohteissa näkyy selvästi nuorten suosimat paikat ja reitit. Mobiilireitti lähtee liikkeelle McDonald’silta ja päättyy Vanhalle Raatihuoneelle. Reitillä on viisi kohdetta, joista suurimmassa osassa toimii tänä päivänä ravintola.

Kartan lisäksi mobiilireitille on koottu infoa kohteista – mitä rakennuksessa tapahtuu nyt, minkä niminen talo on ja millainen on kohteen historia. Jokaisesta kohteesta avautuu myös yksi tietovisakysymys.

Rauman museo tarjosi mobiilireitin toteuttamiseen alustan sekä valokuvia. Muilta osin toteutuksesta vastasivat historiakerhon nuoret ja Mobiilireittejä kulttuuriperintöön -hanke.

Suomen Kulttuuriperintökasvatuksen seuran ja Suomen museoliiton yhdessä koordinoima Mobiilireittejä kulttuuriperintöön -hanke käynnistyi tammikuussa. Se on yksi Kulttuuriperinnön eurooppalaisen teemavuoden 2018 hankkeista.

Hankkeessa lapset ja nuoret luovat mobiilireittejä Seinätön museo -alustaa käyttäen yhteistyössä museoiden kanssa. Hankkeen tavoitteena on vahvistaa lasten ja nuorten osallisuutta kulttuuriperinnön määrittelyssä, tuottamisessa ja suojelemisessa sekä saada heidän äänensä kuulluksi. Tavoitteena on myös vahvistaa museoiden asemaa osana monipuolisia oppimisympäristöjä ja luoda uudenlaisia yhteistyön muotoja museoiden ja koulujen tai kouluissa toimivien kerhojen välille.

Tutustu mobiilireittiin