Ajankohtaista

Nuori Yrittäjyys ry on valinnut raumalaisen Anne Leikarin vuoden yrittäjyyskasvatuksen opettajaksi

hj nortamon peruskoulu väistötila

Nuori Yrittäjyys ry on valinnut yhdeksi vuoden yrittäjäkasvatuksen opettajaksi Hj. Nortamon peruskoulussa opettajana työskentelevän Anne Leikarin. Muut valitut ovat 2. asteen ammatillinen opettaja Päivi Marttila-Lampinen Sedusta Seinäjoelta, Tanja Ingelin Kyrkslätts gymnasium -lukiosta Kirkkonummelta sekä Markus Koskinen Vesivehmaan alakoulusta Asikkalasta.

– Olen iloinen ja ylpeä Annen saamasta ansaitusta tunnustuksesta. Anne on tehnyt pitkään yrittäjyyskasvatustyötä nuorten kanssa, opetus- ja nuorisojohtaja Hanna Viljanen-Lehto kertoo.

Anne Leikari on opettanut yrittäjyyskasvatusta vuodesta 2008. Hän on onnistunut urallaan motivoimaan monia nuoria jatkamaan yrittäjyyden tiellä myös peruskoulun jälkeenkin.

– Hän osaa rohkaista oppilaita etsimään omaa polkuaan nuorten omista lähtökohdista käsin. Toisaalta Anne Leikarin pitkäjänteisyys on auttanut myös niitä oppilaita kehittämään vahvuuksiaan, jotka eivät ole kokeneet yrittäjyyttä omakseen. Hän ei anna periksi silloinkaan, kun oppilas olisi itse luovuttamassa, vaan hän jaksaa kannustaa ja ohjata oppilaita yhä uudelleen erilaisten työtapojen äärelle, Nuori yrittäjyys ry:n valintaperusteissa kuvaillaan.