Nuorisopalvelut tarjoaa syksyn aikana monipuolista tekemistä nuorille

Nuorten työpaja, nuori, nuoret, nuoriso

Rauman nuorisopalvelujen syksy on täynnä toimintaa. Nuorisotilat avataan maanantaina 14.9. Lisäksi Walkers-auto kurvailee kaupungissa lokakuun loppuun asti. Myös erilaisia ryhmätoimintoja on luvassa.

Nuorisotilat avataan viikolla 38. Tänä vuonna 5.–6.-luokkalaiset ovat tervetulleita mukaan Kuovin avoimeen toimintaan myös perjantaisin. Maanantaisin ja tiistaisin on edelleen 5.–6.-luokkalaisten oma vuoro.

Kuovin nuorisotilan aukioloajat:

Maanantaisin ja tiistaisin

  • 5.–6.-luokkalaiset klo 15.30–17.30
  • 7.-luokkalaiset–17-vuotiaat klo 17.30–20.30

Perjantaisin

  • 5.–6.-luokkalaiset klo 16.30–19
  • 7.-luokkalaiset–17-vuotiaat klo 16.30–20.30

Lapin työväentalo on avoinna keskiviikkoisin:

  • 5.-luokkalaiset–17-vuotiaat klo 14.30–16.30
  • 7.-luokkalaiset–17-vuotiaat klo 14.30–20

Nuorisotilojen aukioloaikoihin on tulossa muutoksia syksyn aikana. Muutoksista ilmoitetaan erikseen.

Lisäksi Rauman skeittihalli on avoinna 14.9. alkaen maanantaista torstaihin klo 15–20.

Walkers-auto kulkee Raumalla lokakuun loppuun asti. Wauton voi bongata liikenteessä tiistaisin ja lauantaisin. Lokakuussa Wauto liikkuu myös perjantai-iltaisin. Walkers-auton kauden päättäjäisiä vietetään lauantaina 24.10. Wauton menoa voi seurata Instagramissa @wauto_kissa.

Ryhmätoiminnot käynnistyvät

Raumalla käynnistyy syksyllä erilaisia nuorille suunnattuja ryhmätoimintoja, kuten Omat rajat -ryhmä ja harrasteryhmä. Omat rajat -ryhmässä tarkastellaan niin arkipäiväisiä kuin odottamattomia tilanteita ryhmäläisten elämässä. Harrasteryhmässä taas tutustutaan yhdessä ryhmän kanssa suunniteltuihin harrastuksiin.

Lisäksi nuorispalvelut tarjoaa nuorille Omin jaloin -menetelmää. Menetelmän avulla nuorella on mahdollisuus tarkastella omaa elämäntilannettaan ja tulevaisuuttaan sekä elämän vahvuuksia ja mahdollisia haasteita eri näkökulmista.

Lokakuussa käynnistyy myös nuorten KV-klubi. Toiminta alkaa 1.10. klo 17 Kuovin nuorisotalolla, osoitteessa Kuovinkuja 4. KV-klubissa nuoret pääsevät ideoimaan ja suunnittelemaan oman projektin, joka toteutetaan ulkomailla. KV-klubista kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä nuoriso-ohjaaja Panu Kerttulaan, puh. 044 793 5294, panu.kerttula@rauma.fi.

Lisäksi Rauman lasten parlamentin uudet jäsenet valitaan syyskuun aikana peruskoulun 4.–6.-luokkalaisista, ja nuorisovaltuuston vaalit järjestetään marraskuussa.

Koronaohjeistuksia noudatetaan myös nuorisotoiminnassa

Nuorisopalveluissa noudatetaan koronaohjeistuksia. Ohjaajat huolehtivat, että nuoret pesevät käsiään aktiivisesti vedellä ja saippualla. Myös käsihuuhdetta on aina saatavilla. Nuorisotiloissa huolehditaan riittävien turvavälien pitämisestä.

– Aiomme myös hyödyntää mahdollisimman paljon ulkotiloja. Esimerkiksi ruokaa voidaan laittaa yhdessä, vaikka ulkona grillaten. Rajoitamme nuorisotilojen kävijämääriä siinä tapauksessa, jos turvaetäisyyksien pitäminen hankaloituu, nuoriso-ohjaaja Johannes Härkönen kertoo.